Απεργούν τα ταξί στην Αθήνα- Αύριο η απεργία της ΑΔΕΔΥ-Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

 Απεργούν τα ταξί στην Αθήνα- Αύριο η απεργία της ΑΔΕΔΥ-Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Σε διήμερο απεργιακό κλοιό μπαίνει από σήμερα η χώρα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία στα Τέμπη. Χειρόφρενο τραβούν σήμερα (27/2) οι οδηγοί ταξί στην Αθήνα στο πλαίσιο 48ωρης απεργίας, ενώ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση προς το υπουργείο Μεταφορών στις 10:30.

Στο πλαίσιο της απεργιακής συγκέντρωσης των οδηγών ταξί έχουν ληφθεί έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα, στις οδούς Σπύρου Πάτση (όπου θα συγκεντρωθούν οι διαδηλωτές) και στη συνέχεια διαδοχικές ρυθμίσεις κυκλοφορίας στο δρομολόγιο μέσω της Λεωφόρου Αθηνών, Πλατεία Καραϊσκάκη, Μάρνη, Πατησίων, Λεωφόρου Αλεξάνδρας καθώς και στη Λεωφόρο Μεσογείων, μέχρι το Υπουργείο Μεταφορών.

Σωματεία εργαζομένων σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ, ανακοίνωσαν από πλευράς τους, την συμμετοχή τους στην 24ώρη γενική απεργία της ΑΔΕΔΥ. Όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, τα σωματεία των εργαζομένων, «ως ένδειξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το πρωτοφανές αυτό συμβάν, αποφάσισαν για την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης, την Τετάρτη 28-2-2024.

Την Τετάρτη 28/2 σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, τα αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη. Θα κινούνται από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.Ο προαστιακός έχει κηρύξει 24ωρη απεργία, έτσι κανένα δρομολόγιο δεν θα εκτελείται την Τετάρτη

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 14:00 προκήρυξε για τους δημοσιογράφους η ΠΟΕΣΥ για την Τετάρτη.

Σχετικά Άρθρα