Αγία Βαρβάρα: Για προμελετημένο έγκλημα κάνουν λόγο τα παιδιά του 69χρονου δράστη

 Αγία Βαρβάρα: Για προμελετημένο έγκλημα κάνουν λόγο τα παιδιά του 69χρονου δράστη

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα με την δολοφονία του γιατρού από τον πεθερό του το απόγευμα του Σαββάτου (24/02/2024). Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ο γιατρός μιλούσε στο τηλέφωνο με την γυναίκα του, τη στιγμή που ο πατέρας της σήκωσε το όπλο και τον πυροβόλησε στο σπίτι τους στην Αγία Βαρβάρα,

Όπως μετέδωσε το MEGA, λίγα λεπτά πριν το φονικό και ενώ η σύζυγος μιλούσε με τον γιατρό στο τηλέφωνο, φέρεται να άκουσε τη μητέρα της να λέει στην κόρη της «πού πας με τον ψυχάκια;».

Η σύζυγος του θύματος και κόρη του δράστη κατέθεσε στις Αρχές ότι τη στιγμή του φονικού μιλούσε στο τηλέφωνο με τον άντρα της και άκουσε την μητέρα της να φωνάζει «ρίξτου, ρίξτου».

«Όλα έγιναν άνευ αιτίας. Ο πατέρας μου ήθελε να έχει τον έλεγχο σε όλα. Δεν υπήρχε λόγος να γίνει όλο αυτό. Την ώρα του φονικού μιλούσα με τον σύζυγό μου στον τηλέφωνο. Πήγαινε να πετάξει τα σκουπίδια. Η κόρη μου βρισκόταν στο αυτοκίνητο. Άκουσα τη μητέρα μου να φωνάζει στην κόρη μου “που πας με τον ψυχάκια”. Όταν έμπαινε ο σύζυγός μου στην είσοδο της πολυκατοικίας άκουσα την μητέρα μου να φωνάζει “ρίξτου, ρίξτου”. Τότε άκουσα έναν πυροβολισμό και ο σύζυγός μου σταμάτησε να μιλάει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Φαίνεται να το είχε προσχεδιάσει»

Ο γιος του δράστη, δήλωσε με τη σειρά του: «Ήταν ένα καρτέρι θανάτου. Ο δράστης ήξερε το πρόγραμμα του γαμπρού μας ανά πάσα ώρα και στιγμή. Δεν ξέρουμε τον λόγο για τον οποίο του αφαίρεσε τη ζωή, αλλά φαίνεται να το είχε προσχεδιάσει γιατί διαφορετικά η καραμπίνα, που είχε στο χωριό, δεν είχε λόγο να υπάρξει στην Αθήνα. Ο ίδιος ήθελε να ελέγχει ακόμη και τη δική μου σύντροφο».

Η σύζυγος του δράστη ωστόσο φαίνεται να τα αρνείται όλα και να ισχυρίζεται ότι απλώς τον συνόδεψε μέχρι το αστυνομικό τμήμα.
«Δεν έχω κάνει τίποτα εγώ. Εκείνη την ώρα γύριζα από τα ψώνια που έκανα στο σούπερ μάρκετ. Δεν τον παρότρυνα να κάνει τη δολοφονία. Απλώς τον συνόδεψα μέχρι το αστυνομικό τμήμα,  όπου τον συνέλαβαν στα μισά της διαδρομής», ανέφερε η ίδια.

4 καταγγελίες μέσα σε πέντε μήνες

Μέσα σε 5 μήνες, ο κατηγορούμενος πεθερός και η σύζυγός του, βρέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα 4 φορές, μετά από άγριους καυγάδες με τα παιδιά τους και κυρίως με την κόρη τους. Τη σύζυγο του γιατρού που δολοφονήθηκε.

Στις 6 Ιουνίου η κόρη που το περασμένο Σάββατο έμεινε χήρα, μήνυσε την μητέρα της για εξύβριση. Ένα και πλέον μήνα μετά, στις 23 Ιουλίου 2023 η μητέρα που κατηγορείται για συνέργεια σε ανθρωποκτονία καταθέτει ότι δέχεται απειλές από το παιδί της. Ανέφερε στους αστυνομικούς ότι της είπε χαρακτηριστικά «θα σου κάψω το αυτοκίνητο και το σπίτι». Με τους καυγάδες να έχουν και συνέχεια.

Στις 14 Νοεμβρίου 2023 η κόρη υπέβαλε στο αστυνομικό τμήμα μήνυση κατά των γονιών της για ενδοοικογενειακή βία και σωματική βλάβη. Μια μέρα μετά, η κόρη κάνει μήνυση στους γονείς της για κακοποιητική συμπεριφορά. Οδηγούνται στο αστυνομικό τμήμα. Ο γαμπρός λέει ότι ο πεθερός τον έβρισε και τον απείλησε. Εκεί μηνύει ο πεθερός τον γαμπρό και η μάνα την κόρη, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και οι 4.

Τι λέει η αδερφή του θύματος

Η αδελφή του θύματος μιλώντας στο MEGA είπε ότι ο αδελφός της ήταν ένας εξαίρετος άνθρωπος και πολύ αγαπητός.
«Ήταν υπερβολικά προστατευτικός με τα παιδιά του», συμπλήρωσε.

Δεδομένου – κι όπως έχει γίνει γνωστό – ότι οι σχέσεις που είχε με τα πεθερικά του το θύμα στην ερώτηση γιατί δεν άλλαζε σπίτι, ώστε να μην μένουν κοντά απάντησε η αδελφή του:

«Από ό,τι συζητήθηκε με την νύφη μου, δεν ήθελε ο αδελφός μέχρι να τελειώσει η χρονιά να αλλάξουν σχολείο τα παιδιά». 

Επιπλέον, σύμφωνα με τα όσα είπε η αδελφή του θύματος, δεν είχε εικόνα για τις σχέσεις που είχε ο αδελφός της με τα πεθερικά του, καθώς δεν της είχε πει τίποτα για τις αντιπαραθέσεις που υπήρχαν μεταξύ τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα τα παιδιά του θύματος θα ενημερωθούν για το τι ακριβώς έχει συμβεί στην οικογένειά τους με τον πατέρα τους.

Σχετικά Άρθρα