Στέφανος Κασσελάκης στην ΕΡΤ: Προφανώς έχω βγει ενισχυμένος

 Στέφανος Κασσελάκης στην ΕΡΤ: Προφανώς έχω βγει ενισχυμένος

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης παραχωρεί συνέντευξη στο δελτίο της ΕΡΤ και στο δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, μια μετά το θυελλώδες συνέδριο του κόμματος.Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε αρχικά πως το Συνέδριο δεν ήταν επεισοδιακό, αλλά έδρασε όπως ακριβώς έπρεπε να δράσει.

«Νομίζω πρώτα από όλα είναι λίγο δραματική η περιγραφή την οποία χρησιμοποιείτε. Το Συνέδριο έδρασε ακριβώς όπως έπρεπε να δράσει. Αλλά πιο σημαντικό είναι ότι είναι τιμή μου να είμαι εδώ, στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, την οποία την τιμούμε, τη σεβόμαστε και τη στηρίζουμε χωρίς ενδοιασμό», τόνισε.

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως από το Συνέδριο έχει βγει ενισχυμένος και πήρε ξεκάθαρη εντολή για να αναδιοργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«προφανώς έχω βγει ενισχυμένος. Νομίζω είδατε ένα ολόκληρο στάδιο το οποίο πραγματικά σειόταν και έλεγε ”κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη”. Δεν υπάρχει κανένα ζητούμενο αμφισβήτησης. Υπάρχει ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσω στις δομικές αλλαγές που έχει ανάγκη το κόμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μετασχηματιστεί, πρέπει να ολοκληρώσει τον μετασχηματισμό τον οποίο είχε αρχίσει ο Αλέξης Τσίπρας πριν από χρόνια και να γίνει μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία, η οποία θα ενώσει όλον τον κόσμο της Κεντροαριστεράς και θα κερδίσει τη δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Η Όλγα Γεροβασίλη δεν επιθυμούσε να γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εγώ θέλω να πάω το κόμμα μπροστά. Πέντε χιλιάδες άτομα φώναζαν κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη. Το εύκολο ήταν να πάω σε εκλογές και να κερδίσω με 90%. Και μετά τι;

Χαρακτήρισε λάθος του Αλέξη Τσίπρα να μην έρθει στο Συνέδριο. Οι σύνεδροι μας ζήτησαν ένα λόγο να ξαναπιστέψουνε. Θέλουν μια προοδευτική αντεπίθεση.

Ο κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ 2015-19 έχει κλείσει και σήμερα ανοίγει ένας νέος κύκλος. Τα στελέχη που ήταν απέναντί μου στο Συνέδριο ήταν ελάχιστοι. Όπως λέει πως βγήκα λαβωμένος από το Συνέδριο,απλά δεν το είδε.

Σχετικά Άρθρα