Παρίσι:Τι αναμένεται να πει ο Μητσοτάκης στη Διάσκεψη του Μακρόν για την Ουκρανία

 Παρίσι:Τι αναμένεται να πει ο Μητσοτάκης στη Διάσκεψη του Μακρόν για την Ουκρανία

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παρίσι στο Μέγαρο των Ηλυσίων, με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Emmanuel Macron. Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Μήνυμα συσπείρωσης απέναντι στη Ρωσία στέλνει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με την διοργάνωση διεθνούς διάσκεψης στο Παρίσι για την Ουκρανία – Συμμετέχουν 17 κράτη της ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Σουηδία. Στο Παρίσι μετέβη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη διάσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν για τη στήριξη της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί  στην τοποθέτησή του στα εξής σημεία:

  • -Η Ελλάδα στήριξε την Ουκρανία από την πρώτη στιγμή. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας.
  • -Η Ευρώπη θα πρέπει να είναι ενωμένη και έτοιμη να απαντήσει στις προκλήσεις.
  • -Η Ευρώπη θα πρέπει να δει αυτή την πρόκληση και ως πρόκληση για την στρατηγική της αυτονομία.
  • -Πρόκληση που πρέπει να κερδηθεί στο μέλλον είναι και ο καλύτερος συντονισμός προς όφελος της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας.
  • -Ήδη έχει αποφασιστεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η στήριξη της Ουκρανίας με 50 δις ευρώ. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να διασφαλίσουμε ότι η στήριξη αυτή θα είναι αποτελεσματική.

Όπως θα πρέπει να διασφαλίσουμε και την εφαρμογή των κυρώσεων.

Σχετικά Άρθρα