Παραλήρημα μίσους αρχιμανδρίτη κατά Χρηστίδη- Η αντίδραση του βουλευτή και του ΠΑΣΟΚ- “Αποθέωση” Καλλιάνου σε άλλο ιερό ναό (vid)

 Παραλήρημα μίσους αρχιμανδρίτη κατά Χρηστίδη- Η αντίδραση του βουλευτή και του ΠΑΣΟΚ- “Αποθέωση” Καλλιάνου σε άλλο ιερό ναό (vid)

Σκηνές που ανέδυαν ρατσιστικό μίσος και ομοφοβία εξελίχθηκαν στην Ηλιούπολη με αρνητικό πρωταγωνιστή τον αρχιμανδρίτη Σεραφείμ, που ιερουργεί στην εκκλησία της Αγ. Μαρίνας, Τον αρχιμανδρίτη καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ για την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του βουλευτή Παύλου Χρηστίδη, «στοχοποιώντας ακόμα και την οικογένειά του με φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», όπως επισημαίνεται από τη Χαριλάου Τρικούπη. Το επίδικο ήταν η υπερψήφιση από τον βουλευτή του νόμου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο και την επέκτασή του στα ομόφυλα ζευγάρια.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό , ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ εξήρε την παρουσία της βουλευτή της ΝΔ Αννας Καραμανλή («άξια βουλεύτρια, ΜΑΝΑ, γνήσια Ελληνίδα»), που δεν είχε ψηφίσει το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Αντίθετα, με αφορμή την παρουσία του Παύλου Χρηστίδη σε συνεστίαση των Αρκάδων Ηλιούπολη, τον κατακεραύνωσε περιγράφοντάς τον ως βουλευτή που «παρά το ότι είναι ο ίδιος κατά φύση πατέρας, με απίστευτη ελαφρότητα συνευδόκισε στο να “δολοφονηθούν” αθώες ψυχές παιδιών που θα καταστούν ιδιοκτησίες οικιακών συνυπάρξεων των plus, κάθε αφύσικου δικαιωματισμού, με ότι αυτό γνωρίζουμε ότι συνεπάγεται». Μάλιστα, επένδυσε την ανάρτησή του στο fb με φωτογραφίες του ίδιου με την οικογένειά του και το παιδί του και με υβριστικούς χαρακτηρισμούς.
Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ήταν σφοδρή. Η Χαριλάου Τρικούπη κατηγόρησε τον αρχιμανδρίτη Σεραφείμ για παραλήρημα μίσους το οποίο πάντως το ΠΑΣΟΚ το εντάσσει στο πλαίσιο μεμονωμένων συμπεριφορών που δεν συνάδουν με την πνευματικότητα αλλά και το έργο, που επιτελεί στην ελληνική κοινωνία η Εκκλησία.

Τι έγραψε ο αρχιμανδρίτης
Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό, ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ σημείωσε: «Με ιδιαίτερη διάκριση έφτασε το πρωί στο ναό Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης – Agia Marina Ilioupolis Ενορία η άξια βουλεύτρια, ΜΑΝΑ, γνήσια Ελληνίδα, Anna Karamanli. Ο εφημέριος π. Ιωάννης, αντιληφθείς την παρουσία της ανάμεσα στο λαό, την καλοσώρισε, την χαιρέτησε και την ευχαρίστησε για την ηρωική στάση της με το καθαρό ΌΧΙ, στο απάνθρωπο νομοθέτημα, πάρα την πίεση, τον εκφοβισμό, και ότι άλλο υπέστη από το άνομο διευθυντήριο της καταστραφικότερης κυβέρνησης των νεοτέρων χρόνων, που κατάντησε τους Έλληνες να ζουν με κουπόνια.

»Αντίθετα, μία ώρα καθυστέρησε η ευλογία και κοπή της αγιοβασιλειόπιτας του συλλόγου Αρκάδων Ηλιουπόλεως, έως της επιτεύξεως αποχωρήσεως από το χώρο της συνεστιάσεως του απάνθρωπου βουλευτή Παύλος Χρηστίδης, που παρά το ότι είναι ο ίδιος κατά φύση πατέρας, με απίστευτη ελαφρότητα συνευδόκισε στο να “δολοφονηθούν” αθώες ψυχές παιδιών που θα καταστούν ιδιοκτησίες οικιακών συνυπάρξεων των plus, κάθε αφύσικου δικαιωματισμού, με ότι αυτό γνωρίζουμε ότι συνεπάγεται».

Η απάντηση του Παύλου Χρηστίδη

Ως άνθρωπος, πρώτα και πάνω από όλα, έχω μάθει στη ζωή μου, να σέβομαι κάθε άποψη, όσο αντίθετη και αν είναι με αυτά που εγώ υποστηρίζω και για τα οποία πάντα μάχομαι και πολιτεύτομαι είτε εντός, είτε εκτός Κοινοβουλίου.

Η πρωτοφανής, όμως, στοχοποίηση της οικογένειας μου, συνοδεία μάλιστα φωτογραφίας απο το μαιευτήριο, είναι ένα όριο που ξεπερνά κατά πολύ τα ανεκτά όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Πόσο μάλλον, όταν το περιστατικό που περιγράφει ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ, είναι μόνο στην φαντασία του, αφού απο την εκδήλωση για την κοπή της πίτας των Αρκάδων αποχώρησα, για να πάω σε άλλη κοινωνική υποχρέωση, δεν με πλησίασε ποτέ κανένας ιερέας, να μου πει το οτιδήποτε και το κλίμα με τους πάντα φιλόξενους Αρκάδες ήταν κάτι παραπάνω απο εξαιρετικό, κάτι που μπορούν να επιβεβαιώσουν εκατοντάδες που ήταν παρόντες.

Στο αξιακό μου σύστημα δεν χωρούν αποκλεισμοί, ούτε εκείνων που πρέπει να αναγνωριστούν από την Πολιτεία τα δικαιώματα τους, ούτε εκείνων που θέλουν να συμμετέχουν στην Εκκλησία μας, που σε κάθε περίπτωση είναι πυλώνας της κοινωνικής ιστορίας και συνοχής στη χώρα.

Για αυτό και θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και την παράταξη για την ανακοίνωση, απέναντι στην αδιανόητη επίθεση που εξαπέλυσε ο Αρχιμανδρίτης στην οικογένεια μου.

Παράλληλα, εύχομαι να είμαι το μοναδικό θύμα – εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου απέναντι σε τέτοιες μισαλλόδοξες συμπεριφορές.

Τέλος, η Νάντια και εγώ νιώθουμε την ανάγκη, να σας ευχαριστήσουμε για όλη την έμπρακτη στήριξη προς τα πρόσωπα μας και την οικογένεια μας.

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ
«Σε ένα παραλήρημα μίσους ο αρχιμανδρίτης του Ι. Ν. Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης, Σεραφείμ, καταφέρεται εναντίον του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παύλου Χρηστίδη, στοχοποιώντας ακόμα και την οικογένειά του με φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

»Η θεσμοθέτηση της ισότητας στον πολιτικό γάμο και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χωρίς εξαιρέσεις αποτελεί υποχρέωση κάθε ευνομούμενης Πολιτείας. Τέτοιες μεμονωμένες συμπεριφορές δεν συνάδουν με την πνευματικότητα αλλά και το έργο, που επιτελεί στην ελληνική κοινωνία η Εκκλησία».

“Αποθέωση” Καλλιάνου σε ιερό ναό επειδή καταψήφισε τον γάμο των ομοφύλων

«Άξιος» ο Γιάννης Καλλιάνος, σύμφωνα με τον ιερέα της εκκλησίας στην οποία συνηθίζει να εκκλησιάζεται ο βουλευτής της ΝΔ, επειδή καταψήφισε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Γ. Καλλιάνος αποθεώθηκε από τους πιστούς της εκκλησίας όταν ο ιερέας τον παρουσίασε, τονίζοντας πως δεν ψήφισε το νομοσχέδιο που άναψε «φωτιές» στις τάξεις της Εκκλησίας, η οποία είχε εκδώσει και σχετική εγκύκλιο.

Η παρουσίασή του βουλευτή Νοτίου Τομέα Αθηνών θύμισε περισσότερο προεκλογική εκδήλωση παρά κάτι σχετικό με την Εκκλησία.

Το βίντεο που φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, αποδεικνύει του λόγου το αληθές:

Σχετικά Άρθρα