Ο Μητροπολίτης Λάρισας επέπληξε συγγενείς νεκρών παιδιών στα Τέμπη για τον αγώνα τους για δικαίωση

 Ο Μητροπολίτης Λάρισας επέπληξε συγγενείς νεκρών παιδιών στα Τέμπη για τον αγώνα τους για δικαίωση

O Μητροπολίτης Λάρισας Ιερώνυμος προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με δηλώσεις του μετά το τέλος του μνημόσυνου για την τραγωδία των Τεμπών καθώς ουσιαστικά επίπληξε τους συγγενείς των θυμάτων για τον αγώνα που δίνουν με σκοπό την δικαίωση και τους κάλεσε να σιωπήσουν.

«Να ξέρετε ότι έναν κεκοιμημένο τον τιμάς πολύ με τη σιωπή και την προσευχή, δεν τον τιμάς με τον θόρυβο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Για άλλη μια φορά η μικροπολιτική έρχεται να καλύψει την ουσιαστική πολιτική, δηλαδή, το πώς θα γίνει ώστε οι σιδηρόδρομοι να είναι ασφαλείς, οι τόποι μας να είναι τόποι που θα είναι καύχημα μόνο για την ομορφιά τους και δεν θα γίνονται διάσημοι για άλλους λόγους και από εκεί και μετά όλα τα άλλα είναι απλά λόγια. Λόγια που απλά κουράζουν. Τόσα πολλά που δεν νομίζω ότι δικαιώνουν τις ψυχές που έφυγαν», συμπλήρωσε στη συνέχεια ζητώντας ουσιαστικά να σταματήσουν τις προσπάθειες που κάνουν συγγενείς και επιζήσαντες προκειμένου να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι”.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το εάν θεωρεί ότι υπάρχει δικαίωση μέχρι τώρα καθώς δεν έχει γίνει τίποτα προς το παρόν και ο Μητροπολίτης Λάρισας απάντησε:

«Δεν είμαι αρμόδιος επί θεμάτων δικαιοσύνης και κοινοβουλευτικών θεμάτων. Ακούγονται πολλά λόγια και τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Άρα το σπουδαίο είναι να αφήσουμε αυτούς που έχουν την ευθύνη και την αρμοδιότητα να μιλήσουν, να κάνουν τη δουλειά τους, να μην βιαζόμαστε», επικρίνοντας ξανά τον αγώνα όλων μέχρι τη δικαίωση.

Σχετικά Άρθρα