Meteo:Σε ποιες περιοχές έπεσε η περισσότερη βροχή -Σφοδρές καταιγίδες (εικόνα,vid)

 Meteo:Σε ποιες περιοχές έπεσε η περισσότερη βροχή -Σφοδρές καταιγίδες (εικόνα,vid)

Βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους ήταν ισχυρές, προκάλεσε η κακοκαιρία από το βράδυ της Κυριακής μέχρι και το απόγευμα της Δευτέρας, σύμφωνα με το meteo.gr. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 25/02 έως τη απόγευμα της Δευτέρας 26/02 στις Ράχες Ικαρίας έπεσαν 127 χιλιοστά βροχής, στο Κρυονέρι Κορινθίας 80 χιλιοστά και στη Σαμαριά – Ξυλόκαστρο (έως το πρωί της Δευτέρας 26/02) 74 χιλιοστά.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το απόγευμα της Δευτέρας 26/02.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η πορεία του βαρομετρικού χαμηλού από το πρωί της Κυριακής 25/02 έως το μεσημέρι της Δευτέρας 26/02 μέσα από επεξεργασμένες εικόνες υπερύθρου του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-10. Με κόκκινες αποχρώσεις φαίνονται τα υψηλότερα και ψυχρότερα νέφη. Στο ίδιο βίντεο σημειώνονται (με κίτρινα x) οι κεραυνοί που κατέγραψε το σύστημα «ΖΕΥΣ».

Σχετικά Άρθρα