Γεωργιάδης: Προτεραιότητα στα δωρεάν χειρουργεία μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης όσοι βρίσκονται σε αναμονή πάνω από χρόνο

 Γεωργιάδης: Προτεραιότητα στα δωρεάν χειρουργεία μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης όσοι βρίσκονται σε αναμονή πάνω από χρόνο

Στα επόμενα 24ωρα, αναμένεται η απόφαση για τα απογευματινά χειρουργεία, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024, στον ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας την επικαιρότητα.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε ακόμα στα 50.000 δωρεάν χειρουργεία μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και στην προτεραιότητα που θα έχουν για τα χειρουργεία αυτά οι περίπου 50 χιλιάδες ασθενείς που είναι σε αναμονή πάνω από χρόνο.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας είπε:

«H απόφαση για τα απογευματινά χειρουργεία βγαίνει μέσα στα επόμενα 24ωρα. H ισχύς της θα είναι από τη δημοσίευση της αποφάσεως».

50.000 δωρεάν χειρουργεία μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης:

«Τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, ξεκινάνε περίπου σε ενάμισι μήνα από σήμερα. Περιμένουμε την τελική έγκριση από το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι καθαρά τυπική η διαδικασία.
Θα πάμε ανάποδα στη λίστα, δηλαδή θα βρούμε αυτούς που έχουν τον μεγαλύτερο χρόνο αναμονής. Αυτοί που είναι σε αναμονή πάνω από χρόνο είναι περίπου 50 χιλιάδες. Αυτούς τους 50 χιλιάδες θα τους κάνουμε το χειρουργείο δωρεάν».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

Σχετικά Άρθρα