Φουρνατζόπουλος:Μαρτυρία πως ανέβηκε στον στύλο της ΔΕΗ για να σώσει ένα γατάκι

 Φουρνατζόπουλος:Μαρτυρία πως ανέβηκε στον στύλο της ΔΕΗ για να σώσει ένα γατάκι

Μυστήριο καλύπτει τις συνθήκες θανάτου του νεαρού άνδρα που βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας πάνω σε κολώνα υψηλής τάσης στο Παλαιό Φάληρο. Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για τον 26χρονο Απόστολο Φουρνατζόπουλο, πρώην δημοσιογράφο στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra. Οι πρώτες εκτιμήσεις τις πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν ότι ίσως να πρόκειται για άλλη μια περίπτωση απόπειρας κλοπής μετασχηματιστή. Ωστόσο η ταυτοποίηση του θύματος μάλλον αποκλείει αυτό σενάριο.

Ωστόσο, τα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το πώς και το γιατί έχασε τη ζωή του παραμένουν. Μια γειτόνισσα του κ.Φουρνατζόπουλου, μιλώντας στο DEBATER, ανέφερε πως ο νεαρός δημοσιογράφος, το βράδυ που έχασε τη ζωή του, είχε ανέβει στον στύλο για να σώσει ένα γατάκι.

«Ανέβηκε να σώσει ένα γατάκι, το γατάκι σώθηκε, το παιδί πρέπει να γλίστρησε και να χάθηκε. Ασχολούμαι τώρα μια εβδομάδα να μεγεθύνω τη φωτογραφία, να δω πρόσωπο. Το γατάκι είναι ζωντανό, το παιδί πρέπει να γλίστρησε γιατί είχε ανέβει πάρα πολύ ψηλά».

«Τον χτύπησε το ρεύμα. Πιστεύω ότι δεν το σκέφτηκε ξανά δεύτερη φορά, απλά ανέβηκε. Τα παιδιά μας μεγαλώσανε μαζί με τους διπλανούς. Οπότε ήταν σαν να ήταν παιδί μου”, ενώ, αναφερόμενη στον νεαρό δημοσιογράφο, είπε πως “είχε απομακρυνθεί από τη δημοσιογραφία λόγω της σαπίλας που υπάρχει στον κλάδο. Δεν έβαζε νερό στο κρασί του ο Απόστολος. Δεν μπορούμε να τον ξεχάσουμε, είναι κάτι που θα πάρει πολύ χρόνο να απαλύνει τον πόνο».

Ο 26χρονος έμενε πολύ κοντά στο σημείο που βρίσκεται η κολώνα. Ο Απόστολος Φουρνατζόπουλος εντοπίστηκε από τα κλιμάκια πυροσβεστικής στον στύλο υψηλής τάσης στο Παλαιό Φάληρο, όταν ειδοποιήθηκαν περίπου στις 2 τη νύχτα για έκρηξη στον μετασχηματιστή στις οδούς Αιώλου και Τρίτωτος.

Για τον απεγκλωβισμό του χρειάστηκε πολλή ώρα ενώ ο 26χρονος μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στον Ευαγγελισμό, όπου και επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

Σχετικά Άρθρα