Αγρότες: “Εισβολή” με τρακτέρ στο κέντρο Τρικάλων και Καρδίτσας (εικόνες, vid)

 Αγρότες: “Εισβολή” με τρακτέρ στο κέντρο Τρικάλων και Καρδίτσας (εικόνες, vid)

Στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων μπήκαν οι αγρότες με τα τρακτέρ τους για να συγκεντρωθούν, στη συνέχεια, στον κόμβο του Μεγαλοχωρίου όπου εκεί θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων. Οι Τρικαλινοί αγρότες δηλώνουν “ετοιμοπόλεμοι” στο ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους, ανάλογα με τις αποφάσεις που θα ληφθούν από την Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων.

Η νέα συμβολική διαμαρτυρία συνοδεύτηκε με αποκλεισμό, επί δίωρο, της εθνικής οδού Τρικάλων – Λάρισας, παραμένοντας φυσικά στα μπλόκα, στο Μεγαλοχώρι, τη Βασιλική και το Ζάρκο. 

Στην ατζέντα του βασικού πλαισίου αιτημάτων παραμένουν η μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο και μόνιμο πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα, με ταυτόχρονη επιδότηση και κατάργηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στα αγροτικά μέσα και εφόδια. Επιπλέον, ζητούν την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για τις μεγάλες ζημιές που έχει υποστεί το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, καθώς και των καλλιεργειών που έχουν πληγεί από κάθε αιτία με βάση το πραγματικό κόστος παραγωγής, την πραγματική ζημιά και το αναμενόμενο εισόδημα που θα έβγαζαν οι πληγέντες και όχι σύμφωνα με την ασφαλιζόμενη αξία, όπως προβλέπει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ. Η μηχανοκίνητη πορεία των αγροτών κατέληξε στο μπλόκο του Μεγαλοχωρίου, όπου και σε νέα συνέλευσή τους αύριο, θα αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες θα έχουν σύσκεψη στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων, την Τρίτη, στις 11 το πρωί οπότε και θα αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους. 

Κινητοποίηση και στους δρόμους της Καρδίτσας

Στους δρόμους με τα τρακτέρ τους βγήκαν οι αγρότες και στην Καρδίτσα όπου συνεχίζονται οι πορείες διαμαρτυρίας. 

karditsa__5_
karditsa__6_
karditsa__7_
karditsa__4_

Σχετικά Άρθρα