Μεγάλη ανατροπή στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ- Δεν θα γίνουν εκλογές για ανάδειξη προέδρου-Αντιπαράθεση Κασσελάκη-Γεροβασίλη

 Μεγάλη ανατροπή στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ- Δεν θα γίνουν εκλογές για ανάδειξη προέδρου-Αντιπαράθεση Κασσελάκη-Γεροβασίλη

Μετά από μεγάλη ένταση στο κλείσιμο του Συνεδρίου και αντιπαράθεση μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και Όλγας Γεροβασίλη αποφασίστηκε να μην γίνουν τελικά εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου. Ο Στέφανος Κασσελάκης στην καταληκτική του ομιλία, ζήτησε να διεξαχθούν εκλογές στις 10 Μαρτίου με προοπτική του νέου προέδρου τις Εθνικές εκλογές, η Όλα Γεροβασίλη να διεξαχθούν εκλογές με βάση το καταστικό “αλλιώς να τις κάνεις μόνος σου” όπως είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον κ. Κασσελάκη, ενώ υπήρξε και η πρόταση από τον Σωκράτη Φάμελλο, ο οποίος ζήτησε αναβολή των εσωκομματικών εκλογών.

Η πλειοψηφία των συνέδρων υπερψήφισε τη συμβιβαστική πρόταση των Σ. Φάμελλου-Γ. Τσίπρα και Ν. Παππά για μη εκλογή προέδρου. Μόλις μπήκε σε ψηφοφορία και σηκώθηκαν οι κάρτες – και ενώ είχε διακοπεί η live σύνδεση του Συνεδρίου -ο Στέφανος Κασσελάκης αντιλαμβάνοντας ότι είναι η πλειοψηφία είπε: «Έληξε, δεν πάμε σε εκλογές έπεσαν οι μάσκες».

Η αντιπαράθεση Κασσελάκη Γεροβασίλη

Μετά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη ο οποίος ζήτησε να γίνουν οι εκλογές στις 10 Μαρτίου με προοπτική του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έως τις Εθνικές Εκλογές τον λόγο πήρε η Όλγα Γεροβασίλη πήρε τον λόγο και είπε “Σύντροφε Στέφανε αν αποσύρεις το βρείτε μου αντίπαλα και πάμε, λήγουν εδώ όλα”. Ο κ. Κασσελάκης απάντησε αν αποσύρεις την υποψηφιότητα σου δεν πάμε σε εκλογές.

Τελικά μετά την πρωτόγωνη αντιπαράθεση ακολούθησε η κατάθεση των τριών προτάσεων και επικράτησε η πρόταση για τη μη διεξαγωγή εκλογών.

Η ομιλία Κασσελάκη

«Τώρα είναι η ώρα για όλα ή τίποτα» ξεκίνησε την ομιλλια του ο Στέφανος Κασσελάκης, λέγοντας ότι σύνεδροι που νοιάζονται τον ΣΥΡΙΖΑ, μαζεύουν από χθες, «με απόλυτη ανιδιοτέλεια», υπογραφές για να μην γίνουν εκλογές τώρα.

Ο κ. Κασσελάκης εξήγησε ωστόσο ότι δεν γίνεται να μην γίνουν εκλογές τώρα και είπε ότι μόνη διέξοδος είναι να δοθεί ο λόγος και πάλι στα μέλη του κόμματος. «Μπήκα στο συνέδριο ολόκληρος, πώς γίνεται να βγω κομμένος καμματάκια;» διερωτήθηκε, επικαλούμενος ότι ο «ιστορικός μας ηγέτης», Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε εκλογές και ότι η Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε ήδη την υποψηφιότητά της.

«Φωτογραφίζοντας» όσους τον υπονόμευσαν, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι ο λαός του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε πριν από τέσσερις μήνες, όμως κάποιοι έκαναν ότι δεν τον άκουσαν. «Ξέρω ότι έχετε βαρεθεί, έχετε κουραστεί» είπε, απευθυνόμενος στα μέλη. «Δεν γίνεται να παραμείνω πρόεδρος υπό αυτές τις συνθήκες» υπογράμμισε.

Όπως είπε, εάν κάποιος εκλεγεί πρόεδρος για δεύτερη φορά, δεν γίνεται να είναι φυτευτός, αλλά θα σημαίνει ότι «έβγαλε ρίζες στην κοινωνία».

«Κάντε την καρδιά σας πέτρα και πάμε σε εκλογές στις 10 Μαρτίου, ώστε ο νικητής να έχει χρόνο για τη μάχη των ευρωεκλογών» ανέφερε ακόμη. «Πρόεδρος υπό προθεσμία, που θα πάει στις ευρωεκλογές αμέσως μετά την εσωκομματική σύγκρουση, δεν μπορώ να γίνω» υπογράμμισε. Μπορώ να γίνω πρόεδρος στις 10 Μαρτίου με ορίζοντα εθνικών εκλογών και με τη δική σας εντολή, είπε, υποσχόμενος αλλαγές στο Καταστατικό της παράταξης, εάν εκλεγεί εκ νέου.

«Κάποιοι έχουν στο μυαλό τους ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αν και γνωρίζουν ότι επιτρέπεται από το καταστατικό η επιτάχυνση των διαδικασιών. Άλλωστε, η Όλγα Γεροβασίλη είναι ήδη γνωστή στο πανελλήνιο. Για να δούμε όμως τι ζητούν αυτοί που θέλουν έναν μήνα προεκλογική περίοδο. Δηλαδή πάμε για τις 31 Μαρτίου, πάνω από έναν μήνα χωρίς αξιωματική αντιπολίτευση. Ύστερα Πάσχα και μετά η προεκλογική περίοδος των ευρωεκλογών… Πάρτε το κόμμα στα χέρια σας! Δικό σας είναι! Κάποιοι θέλουν να χρεώσουν σε εμένα την αποτυχία των ευρωεκλογών. Εμείς τι κάνουμε απέναντι σε αυτούς τους λίγους, που θεωρούν τους εαυτούς τους καθοδηγητές;» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Η ομιλία Γεροβασίλη

Απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανο Κασσελάκη, έδωσε η Όλγα Γεροβασίλη, λέγοντας αρχικά: «Στην πρώτη σου ομιλία είπες “βρείτε μου αντίπαλο και πάμε”. Εάν το ανακαλέσεις, σταματάμε εδώ». Στη συνέχεια, η ίδια πρόσθεσε: «Αλλιώς εγώ δεν θα παραβιάσω ποτέ το καταστατικό του κόμματος. Περιμένω. Στην Αριστερά, λευκές επιταγές δεν υπάρχουν. Όποιος νόμισε ότι μπορεί να το έχει αυτό, κάτι δεν καταλαβαίνει».

Η Όλγα Γεροβασίλη, έπειτα, αρνήθηκε τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών στις 10 Μαρτίου και είπε: «Αγαπητέ Στέφανε, εγώ σήκωσα το γάντι που πέταξες. Εσύ το πέταξες. Αν θες εκλογές σε 10 μέρες, αντιλαμβάνεσαι τι έχεις πει. Κάντε μας μόνος σου να δούμε τι θα πάρεις!».

«Ζήτησα από τον πρόεδρο να αποσύρει την πρότασή του για τις εκλογές», είπε η Όλγα Γεροβασίλη. Στη συνέχεια, ο Στέφανος Κασσελάκης παρενέβη και είπε: «Όλγα, αν αποσύρεις την υποψήφιότητά σου, δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσουμε σε εκλογές».

Σχετικά Άρθρα