Σε πολιτικό βέρτιγκο το ΠΑΣΟΚ για τα μη κρατικά ΑΕΙ- Ηχηρή διαφοροποίηση Γιαννακοπούλου

 Σε πολιτικό βέρτιγκο το ΠΑΣΟΚ για τα μη κρατικά ΑΕΙ- Ηχηρή διαφοροποίηση Γιαννακοπούλου

Πολιτικό βέρτιγκο δημιουργείται στο ΠΑΣΟΚ σχετικά με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να προεξοφλεί στην τελευταία του τοποθέτηση την καταψήφισή του και με τη βουλευτή και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Νάντια Γιαννακοπούλου να διαφωνεί με την απόφαση του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη που προχθές στο Mega δήλωσε πως το κόμμα του θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο του Κυριάκου Πιερακκάκη παραθέτοντας σειρά λόγων.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου, δήλωσε στα «Παραπολιτικά» πως «τα μη κρατικά είναι θέση του κόμματος και του Συνεδρίου. Συμφωνώ με το νομοσχέδιο. Για εμένα είναι θέμα συνείδησης και δεν υπάρχει περίπτωση να το καταψηφίσω».

Στην ερώτηση εάν για το συγκεκριµένο ζήτηµα τόσο η ίδια όσο και άλλοι συνάδελφοί της έχουν ζητήσει να υπάρξει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του κόµµατος, απέφυγε να απαντήσει, καθώς φάνηκε πως δεν επιθυµεί να ρίξει λάδι στη φωτιά, πυροδοτώντας έναν κύκλο εσωστρέφειας στο κόµµα της.

Ωστόσο, οι πληροφορίες επιµένουν πως έχει ζητηθεί η σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΠΑΣΟΚ για να υπάρξει συζήτηση και ενηµέρωση για τα µη κρατικά πανεπιστήµια, καθώς πρόκειται για µια θέση που το κόµµα έχει υιοθετήσει από την περίοδο της αρχηγίας του Γ. Παπανδρέου.

Και εδώ έχει ενδιαφέρον ποια στάση θα κρατήσει ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας του κόµµατος.

Οι πληροφορίες θέλουν τον Νίκο Ανδρουλάκη να σκέπτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να επιβάλει κομματική πειθαρχία δεδομένου, μάλιστα, πως στην περίπτωση των μη κρατικών ΑΕΙ δεν μπορεί να προβληθεί θέμα συνείδησης, όπως συνέβη στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, στο οποίο 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απείχαν.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο αποχωρήσας από το ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε πως ο ίδιος εάν ήταν στην Βουλή θα ψήφιζε κατηγορηματικά υπέρ του νομοσχεδίου. Είναι προφανές πως δημιουργείται πολιτικό σχίσμα σχετικά με το νομοσχέδιο αφού αρκετοί βουλευτές επισημαίνουν πως τα μη κρατικά ΑΕΙ αποτελούν κεντρική στρατηγική θέση του κόμματος μαζί με την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

Σχετικά Άρθρα