LIVE/Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Η υποψηφιότητα Γεροβασίλη- Σκέψεις για χρονική μετάθεση της εσωκομματικής εκλογής

 LIVE/Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Η υποψηφιότητα Γεροβασίλη- Σκέψεις για χρονική μετάθεση της εσωκομματικής εκλογής

Δεύτερες σκέψεις σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών διαμορφώνονται στον χώρο του συνεδρίου καθώς αρκετοί σύνεδροι επισημαίνουν την ανάγκη συσπείρωσης ενόψη των ευρωεκλογών που θα σηματοδοτήσουν, όπως λένε, την πολιτική επιβίωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, και να γίνει σε δεύτερο χρόνο η αναμέτρηση για την ηγεσία.

Εν τω μεταξύ σε λίγο αναμένεται η ομιλία και ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη.

Η 10η Μαρτίου φαίνεται πως δεν είναι πλέον δεσμευτική ημερομηνία, αλλά στα υψηλά κλιμάκια του κόμματος ουδείς παραγνωρίζει και τον ισχυρό προβληματισμό που αναπτύσσεται σε μεγάλο τμήμα των συνέδρων που έχουν εκπλαγεί από όλη αυτή τη διαδικασία και δεν είναι και ενθουσιασμένοι.

Το συνέδριο είναι το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο και αυτό που τελικά αποφασίζει και άρα ότι συζητείται εδώ και δυο μέρες μπορεί αύριο ή σήμερα να τιναχτεί στον αέρα. Αυτό σημαίνει ότι δύναται το σώμα των συνέδρων να αποφασίσει, και μάλιστα συζητείται αυτό να γίνει δια βοής, να μην στηθούν κάλπες και άρα να μην γίνουν εκλογές.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα απορριφθεί η πρόταση για εκλογές, θα μετατεθούν στο μέλλον, σε κάθε περίπτωση μετά τις ευρωεκλογές με πιθανό ορίζοντα, μετά από αυτές σε άλλο έκτακτο συνέδριο ή στο τακτικό που θα γίνει τον Οκτώβριο και μάλιστα είναι και καταστατικό.

Στη σκιά της μεγάλης πόλωσης που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες, αναλαμβάνονται στο παρασκήνιο πρωτοβουλίες αποφόρτισης και ήδη με βάση τις πληροφορίες του Βήματος γίνεται προεργασία μεταξύ των συνέδρων για να φτιαχτεί κλίμα στο συνέδριο που θα λέει όχι στις εσωκομματικές κάλπες.

Ανεξάρτητα, από το τι θα γίνει, αν και πλέον έχει πάρα πολλές πιθανότητες αυτό το σενάριο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Βήματος, αναμένονται με ενδιαφέρον οι ομιλίες του Νίκου Παππά για να φανεί προς τα που κλίνει τελικά, αλλά και του Σωκράτη Φάμελλου και του Παύλου Πολάκη.

Παρέμβαση Φάμελλου

Με την κατεύθυνση να είναι το ίδιο το συνέδριο να απορρίψει την εισήγηση ή τις εισηγήσεις για εκλογές ανάδειξης προέδρου και να υιοθετήσει έναν άλλο οδικό χάρτη.

Μεταξύ των στελεχών που φαίνεται ότι προκρίνουν μια τέτοια εξέλιξη είναι ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλος. Μιλώντας Στο Κόκκινο σημείωσε πως «είμαι πολύ προβληματισμένος από τις εξελίξεις. Οι ευθύνες κατανέμονται σχεδόν παντού. Τα μέλη του κόμματος δεν έχουν ευθύνη για αυτή την εξέλιξη που υπάρχει πέρα από ένα βέρτιγκο που βλέπω πολλές φορές να εκφράζεται μία τοξικότητα στο διαδίκτυο».

Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε πως «σε μία μεγάλη συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ημέρες για το αν τα μέλη αποφασίζουν ή όχι στον ΣΥΡΙΖΑ και για το αν υπάρχει επόμενη ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, και οι δύο απαντήσεις είναι το συνέδριο. Δεν υπάρχει άλλη διαδικασία στην οποία τα μέλη να αποφασίζουν για την πολιτική και τη λειτουργία του κόμματος. Απευθείας τα μέλη του κόμματος αποφασίζουν στο συνέδριο. Αν πρέπει να έχουμε μία ισχυρή δημοκρατία μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ενισχύσουμε τη λειτουργία του συνεδρίου».

Σχετικά Άρθρα