“Κλείδωσαν” οι αμοιβές των γιατρών για τα απογευματινά χειρουργεία- Από 55 έως 1000 ευρώ μικτά

 “Κλείδωσαν” οι αμοιβές των γιατρών για τα απογευματινά χειρουργεία- Από 55 έως 1000 ευρώ μικτά

Οριστικοποιήθηκαν από το Υπ. Υγείας σύμφωνα με το ethnos.gr οι τελικές αποδοχές των γιατρών που θα συμμετέχουν στα απογευματινά χειρουργεία. Πρόκειται για αμοιβές που θα ξεκινούν από 55 ευρώ μικτά και μπορούν να φτάσουν έως και τα 1000 ευρώ ανάλογα τη βαθμίδα του χειρουργού.

Οι αναλυτικές αποδοχές είναι μικτές, ενώ έχουν κατηγοριοποιηθεί με βάση τη θέση που κατέχει στο νοσοκομείο ο κάθε χειρουργός, αλλά και τη βαρύτητα της επέμβασης που θα διενεργείται.

Με βάση την τελική απόφαση που εγκρίνεται και από το υπουργείο Οικονομικών, οι χειρουργοί αλλά και οι αναισθησιολόγοι θα αμείβονται ως εξής:

  • Ο Συντονιστής Διευθυντής ή ο καθηγητής θα λαμβάνει για τις πολύ μικρές επεμβάσεις 125 ευρώ μικτά, για τις μικρές 245 ευρώ μικτά ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1000 ευρώ σε εξαιρετικά βαριά χειρουργεία.
  • Ο Διευθυντής ή ο αναπληρωτής καθηγητής θα ξεκινά από 110 ευρώ μικτά και θα φτάνει έως τα 900 ευρώ.
  • Οι επιμελητές και οι επίκουροι καθηγητές ιατρικής θα ξεκινούν από 105 ευρώ μικτά και θα φτάνουν έως τα 850.
  • Οι χειρουργοί Β και Γ που θα συμμετέχουν στην ιατρική ομάδα θα λαμβάνουν από 55 ευρώ έως 150 ευρώ ανάλογα τη βαρύτητα της επέμβασης.
  • Σε ό,τι αφορά στους αναισθησιολόγους θα ξεκινούν από 90 ευρώ και θα μπορούν να φτάνουν έως και τα 450 ευρώ ανά χειρουργείο.

Σχετικά Άρθρα