Γεροβασίλη: “Ανοιχτή” στήριξη Τσίπρα μέσω Φλαμπουράρη μετά την ανακοίνωση- Σενάριο για τρίτο υποψήφιο

 Γεροβασίλη: “Ανοιχτή” στήριξη Τσίπρα μέσω Φλαμπουράρη μετά την ανακοίνωση- Σενάριο για τρίτο υποψήφιο

Ενώ αναμένεται επίσημα σήμερα (αργά το απόγευμα) να κατατεθεί η υποψηφιότητα Γεροβασίλη για την προεδρία ενόψει των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι κάλπες δρομολογουνται για μετα τα μέσα Μαρτίου, το αργότερο 7 Απριλίου, καθως τελικά δεν υπαρχει θέμα με τη στρατιωτική  θητεια του Στ. Κασσελάκη, ο οποίος μπορεί να καταταγεί ακόμη και μετά τις ευρωεκλογές. Οι πληροφορίες του libre αναφέρουν επίσης ότι μετά την ανακοίνωση σήμερα της υποψηφιότητας της Ολ. Γεροβασίλη, από την ίδια, ο πρωτος που θα την στηρίξει απο βήματος Συνεδρίου θα’ ναι ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ενδεικτικό της ανοιχτής στήριξης του Αλέξη Τσίπρα και της ομάδας στελεχών που βρίσκονται κοντά στον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Αρτινή πολιτικός είχε χθες μπαράζ επαφών με στελέχη και βουλευτές του κόμματος στο γραφείο της στη Βουλή, μεταξύ των οποίων οι Διονύσης Τεμπονέρας, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Σωκράτης Φάμελλος. Η ομάδα των «λοχαγών» του Αλέξη Τσίπρα, ανάμεσα στους οποίους οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κατερίνα Νοτοπούλου κ.ά. είναι μεταξύ όσων φέρονται ότι θα στηρίξουν την Όλγα Γεροβασίλη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης διαμηνύει στα «ΝΕΑ» πως «θα μείνω στη χώρα και στο κόμμα 1.000%» και «θα ηγηθώ και στις εθνικές εκλογές», για να προσθέσει πως «δεν εξελέγην μόνο για τις ευρωεκλογές», απαντώντας στην αποστροφή των στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας ότι «όλοι κρινόμαστε στις ευρωεκλογές».

  • «Μόνο η βάση μας μπορεί να με διώξει» τόνισε ο κ. Κασσελάκης και προέβλεψε πως «θα γίνω πρωθυπουργός». Στον απόηχο της παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα, δηλώνει «έτρεχα μαζί με τον Αλέξη πάνω κάτω, όταν άλλοι τον είχαν εγκαταλείψει», για να συνεχίσει λέγοντας: «Αφιέρωσα τον μισό χρόνο μου σε μέλη που είχαν διαφορετικά κίνητρα από την επιτυχία του κόμματος».

Με διάθεση αυτοκριτικής, λέει «προφανώς έχω κάνει λάθη, αλλά δεν βρήκα στρωμένο κρεβάτι στον ΣΥΡΙΖΑ».

Θεοδώρα Τζάκρη, Ρένα Δούρου, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Ευάγγελος Αποστολάκης, Πέτρος Παππάς, Δώρα Αυγέρη και Ολυμπία Τελιγιορίδου είναι τα βασικά πρόσωπα της ομάδας που υποστηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη.

Κρίσιμη μεταβλητή αποτελεί η στάση του Νίκου Παππά και του Παύλου Πολάκη. Ο κ. Παππάς δεν έχει αποφασίσει και συνομιλεί τις τελευταίες ώρες με στελέχη από όλη την Ελλάδα. Αυτό ερμηνεύει και το γεγονός ότι ο κ. Παππάς έδωσε μεν το «παρών» στη μυστική σύσκεψη υπέρ της Όλγας Γεροβασίλη, αλλά χθες παρέστη, κατά πληροφορίες, και σε κλειστή σύσκεψη της ηγετικής ομάδας του Στέφανου Κασσελάκη, εντός του Τάε Κβον Ντο.

Στάση ουδετερότητας φέρεται να τηρεί και ο Παύλος Πολάκης, καθώς ο πρώην αναπληρωτής υπουργός έχει εμφανίσει ρωγμές στη σχέση του με τον Στέφανο Κασσελάκη, χωρίς ωστόσο να πάρει θέση ανοιχτά απέναντί του. Αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο κ. Πολάκης να επιστρέψει στο στρατόπεδο Κασσελάκη ή να εκπλήξει με τη στάση του το ακροατήριο.

  • Αναμφίβολα, ρόλο-κλειδί στις εξελίξεις εξακολουθεί να διαδραματίσει και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος θα τοποθετηθεί από βήματος το απόγευμα, αποφεύγοντας έως τότε να αποκαλύψει τα επόμενα βήματά του. Πάντως, πληροφορίες θέλουν τον Σωκράτη Φάμελλο να μην έχει ανοιχτεί και στις ιδιωτικές συζητήσεις του με στελέχη του κόμματος, τα οποία δεν αποκλείουν εκπλήξεις από μέρους του.

Ενδιάμεσα στελέχη διακινούσαν επίσης σενάρια «μη κάλπης». Δεν αποκλείεται λόγω δυσφορίας απέναντι στις «φιλοδοξίες των κορυφαίων, που τρέχουν σε συναντήσεις αντί να ακούν τι λέγεται στο συνέδριο», να καταψηφίσουν το ενδεχόμενο των προεδρικών εκλογών, μεταθέτοντάς τες για αργότερα. Αντίθετα, τα ίδια στελέχη φέρονται να προκρίνουν να γίνουν μόνο οι εκλογές για τα τοπικά συντονιστικά και τις Νομαρχιακές οργανώσεις σε 15 ημέρες και να ακυρωθεί και η εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής, την πλειοψηφία των μελών της οποίας ελέγχει ο Νίκος Παππάς.

Τέλος στο τοπίο των υποψηφιοτήτων δεν αποκλείεται εντός της ημέρας αυτές να ξεπεράσουν τις δύο. Υπήρξαν πληροφορίες χθες για κινητικότητα και του βουλευτή Ανατολικής Αττικής, Γιώργου Καραμέρου.

Σχετικά Άρθρα