Συνάντηση Τσίπρα-Γεροβασίλη- Ανακοινώνει τις αποφάσεις της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

 Συνάντηση Τσίπρα-Γεροβασίλη- Ανακοινώνει τις αποφάσεις της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Κορυφώνονται οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των νέων εσωκομματικών εκλογών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όπως όλα δείχνουν το σκηνικό των υποψηφιοτήτων θα έχει ξεκαθαρίσει πιθανώς έως την Κυριακή τελευτραία μέρα του Συνεδρίου. Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι αναμένεται συνάντηση του Αλέξης Τσίπρα με τον Όλγα Γεροβασίλη η οποία έως το βράδυ αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις της για την υποψηφιότητα της.

Υπενθυμίζεται ότι η Όλγα Γεροβασίλη ήταν αυτή που είχε ανοίξει το ζήτημα αμφισβήτησης του κ. Κασσελάκη όταν στις αρχές της εβδομάδας ζήτησε έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να εκφραστούν οι αντιρρήσεις αναφορικά με το ερωτηματολόγιο που κατέθεσε στον isyriza ο  κ. Κασσελάκης και το οποίο θεωρήθηκε ότι αμφισβητεί βασικές ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η κ. Γεροβασίλη θεωρείται στέλεχος που βρίσκεται πολύ κοντά και σε άμεση επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα του οποίου η χθεσινή παρέμβαση πυροδότησε τις τελευταίες εξελίξεις.

Η ημερομηνία που θεωρείται φαβορί για να στηθούν ξανά κάλπες για εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η 10η Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα σενάρια χωρίς να έχουν επιβεβαιωθεί ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Διονύσης Τεμπονέρας, θεωρούνται επίσης ως πιθανοί υποψήφιοι. Υπενθυμίζεται ότι ο Σωκράτης Φάμελλος είναι επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Διονύσης Τεμπονέρας αντιπαρατέθηκε με τον Στέφανο Κασσελάκη στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης, ερωτηθείς αν υπάρχει κάποιο πρόσωπο που θα μπορούσε να σταθεί απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη και αν η κ. Γεροβασίλη αποτελεί ένα πρόσωπο που μπορεί να συνθέσει και να παίξει έναν ρόλο την επόμενη ημέρα, το στέλεχος της Πολιτικής Γραμματέας απάντησε «Κατά την άποψή μου ναι, η κυρία Όλγα Γεροβασίλη μπορεί», σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν υποδεικνύει τίποτα σε κανέναν.

Πεδίο σφοδρής σύγκρουσης ακόμα και μέσα στο Συνέδριο θα είναι η εκλογική διαδικασία που θα ακολουθήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να επιμένει σε ένα υβριδικό μοντέλο: κάλπες και ηλεκτρονική ψηφοφορία. Σημειώνεται πως στα όργανα του κόμματος έχουν ήδη προηγηθεί σφοδρές συγκρούσεις, καθώς δεν υπάρχουν διασφαλίσεις για μια αδιάβλητη εκλογική διαδικασία, ενώ λείπουν και τα εργαλεία για να πραγματοποιηθεί το όλο εγχείρημα.

Σε αυτή τη φάση ο isyriza έχει περάσει στα χέρια των ανθρώπων της στενής επιρροής του κ. Κασσελάκη, όπως αποκάλυψε και ο γραμματέας του κόμματος. Στελέχη παράλληλα υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν έτοιμα όργανα από τις περασμένες εκλογές για να τρέξουν τη διαδικασία, όπως η εφορευτική επιτροπή, που έχει και την εμπειρία να διεξαγάγει διπλές εκλογές στήνοντας κάλπη για πρόεδρο και ΚΕ.

Σχετικά Άρθρα