Καβάλα: Άγριος ξυλοδαρμός 17χρονου από δεκάδες νεαρούς (vid)

 Καβάλα: Άγριος ξυλοδαρμός 17χρονου από δεκάδες νεαρούς (vid)

Οργή προκαλούν τα βίντεο, που κατέγραψαν με τα κινητά τους αυτόπτες μάρτυρες, που έβλεπαν τον ανηλεή ξυλοδαρμό ενός 17χρονου παιδιού από ομάδα άλλων νεαρών. Είναι βράδυ Πέμπτης, στο κέντρο της Καβάλας και μια ομάδα νεαρών ξυλοκοπούν ανελέητα έναν 17χρονο μαθητή.

Ο ανήλικος έχει πέσει στο έδαφος. Αβοήθητος… δέχεται απανωτά χτυπήματα στο κεφάλι και τα πλευρά. Στο σημείο καταφθάνουν τρέχοντας και άλλοι νεαροί. Τον χτυπούν με μανία με κλωτσιές και μπουνιές.

Του σπάνε τη μύτη μπροστά στα έκπληκτα μάτια περαστικών.

«Βλέπουμε μια μεγάλη παρέα ατόμων 10, 15 άτομα σίγουρα να έχουν περικυκλώσει ένα παιδί και να το βαράνε. Ο ένας τον βαρούσε τον έριξε κάτω και μετά άρχισαν να τον βαράνε και οι υπόλοιποι», περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας.

Αυτόπτες μάρτυρες καταγράφουν τον άγριο ξυλοδαρμό με τα κινητά τους τηλέφωνα, δίχως να επέμβουν.

«Πάνω από 20 άτομα, ήμουν μπροστά και όταν είπα παίρνω την αστυνομία επιτέθηκαν λεκτικά και σε εμένα. Η καφετέρια δίπλα και όμως κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Απλά ο κόσμος περνούσε και κοιτούσε. Δεν ήταν όλοι παιδιά», γράφει αυτόπτης μάρτυρας σε ανάρτησή του στα social media.

Ένας άνδρας που περνούσε από το σημείο μπαίνει στη μέση για να σώσει το νεαρό αγόρι.

«Τον ακολούθησε ένας και τον βάρεσε τον έριξε πάλι κάτω και μετά συνέχισαν πάλι οι υπόλοιποι και τον βαρούσαν».

«Παιδιά εγώ μπροστά ήμουν. Δεν ήταν δύο, δεν ήταν τρεις. Ήταν πάνω από 30 άτομα και δεν ήταν όλα παιδιά. Εγώ μόνο ντροπή και απογοήτευση νιώθω να βλέπω τέτοιες εικόνες σε κεντρικότατο σημείο της πόλης από τόσα πολλά άτομα. Χάθηκε το νόημα του να είσαι άνθρωπος πια», γράφει άλλος μάρτυρας στο Facebook.

Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία, αλλά οι νεαροί δράστες είχαν ήδη εξαφανιστεί. Άγνωστος παραμένει ο λόγος της συμπλοκής ενώ ο πατέρας του 17 χρόνου αναμένεται να κινηθεί νομικά.

Σχετικά Άρθρα