Έλενα Ράπτη: Διαδικτυακή συνάντηση με εκπροσώπους των φορέων συνεδριακού & εκθεσιακού τουρισμού

 Έλενα Ράπτη: Διαδικτυακή συνάντηση με εκπροσώπους των φορέων συνεδριακού & εκθεσιακού τουρισμού

Διαδικτυακή Συνάντηση με εκπροσώπους των φορέων συνεδριακού & εκθεσιακού τουρισμού είχε η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, μετά από δική της πρωτοβουλία, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν:

ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO & DES) με την Πρόεδρο Σίσσυ Λυγνού

ο Σύνδεσμος Οργανωτών & Κατασκευαστών Εκθέσεων Ελλάδος (ΣΟΚΕΕ) με τον Πρόεδρο Θεόδωρο Βώκο

το Athens Convention Bureau – με την Επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών – Αναπτυξιακή Ανώνυμος Εταιρεία Ο.Τ.Α. – ΕΑΤΑ ΑΕ, Αλεξία Παναγιωτοπούλου

το Thessaloniki Convention Bureau με τον Πρόεδρο Πρόδρομο Μοναστηρίδη και τη Σύμβουλο Διοίκησης Ελένη Σωτηρίου

ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Αλέξανδρο Θάνο και την Γενική Διευθύντρια Μαρία Γάτσου.

Συμμετείχε επίσης ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού η Σοφία Λαζαρίδου, Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης, Οργάνωσης και Προβολής του ΕΟΤ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπογραμμίστηκε το γεγονός πως οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες για το επόμενο βήμα στην ανάπτυξη του συνεδριακού και εκθεσιακού τουρισμού, καθώς αναγνωρίζεται ότι όλοι οι φορείς του κλάδου έχουν κοινούς στόχους. Αναδύθηκαν οι βασικοί άξονες δράσεων για την ανάπτυξη του συνεδριακού και εκθεσιακού τουρισμού στη χώρα μας:

Αναγκαιότητα χάραξης Εθνικής Στρατηγικής για την ανάπτυξη του MICE τουρισμού, με δόμηση πλαισίου διυπουργικής συνεργασίας για τα ζητήματα ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού σε θέματα υποδομών, συγκοινωνίας, κατασκευών, παρκινγκ, ξενοδοχείων, εργασιακών σχέσεων κλπ . Σχεδίαση και υλοποίηση συγκεκριμένου προγράμματος προώθησης και προβολής συνεδριακού Τουρισμού

Η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη σε δήλωση της επεσήμανε ότι «η συνεισφορά των Συνεδρίων, Εκθέσεων, Συναντήσεων, Εταιρικών ταξιδιών στην ανοδική πορεία του ελληνικού Τουρισμού και στη διεθνή αναγνώριση των προορισμών μας είναι καθοριστική – ο ρόλος τους στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, σημαντικός και η συνολική συμβολή τους στην εθνική μας οικονομία ουσιώδης.

Με τη συνεπή και διαρκή δραστηριότητα των επαγγελματιών του χώρου, η χώρα μας ανεβαίνει και στη διεθνή κατάταξη σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Συνεδρίων και Συναντήσεων.

Φαίνεται τώρα ευοίωνη η προοπτική ανάπτυξης του συνεδριακού και εκθεσιακού τουρισμού. Ο ρόλος μας είναι να συντονίσουμε τις ενέργειές μας, ώστε να αξιοποιήσουμε την ανοδική πορεία του κλάδου και να ενισχύσουμε τη θέση του στον διεθνή ανταγωνισμό».

Σχετικά Άρθρα