Ελασσόνα: Παράθυρο ειδικού σχολείου ξεκόλλησε και έπεσε δίπλα στον δάσκαλο (εικόνες)

 Ελασσόνα: Παράθυρο ειδικού σχολείου ξεκόλλησε και έπεσε δίπλα στον δάσκαλο (εικόνες)

Τον απόλυτο τρόμο έζησαν μαθητές Ειδικού Σχολείου στην Ελασσόνα όταν το σιδερένιο παράθυρο της τάξης αποκολλήθηκε ξαφνικά και έπεσε ακριβώς δίπλα στο δάσκαλο λίγα λεπτά μετά το τέλος των μαθημάτων. Όπως διαβάζουμε στο ekdosi.gr, την ώρα που μόλις τελείωσε το μάθημα και οι πρώτοι μαθητές είχαν αποχωρήσει από την τάξη, ο δάσκαλος και προϊστάμενος του Ειδικού Σχολείου Γαλανόβρυσης, στην Ελασσόνα είδε το παράθυρο με την κάσα και τα τζάμια του, να πέφτει πάνω του, όταν πήγε να το κλείσει.

Από τύχη δεν τραυματίστηκε ο εκπαιδευτικός, ενώ και τα παιδιά είχαν μόλις φύγει από τη σχολική αίθουσα.

Όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί του εν λόγω σχολείου, είχαν από καιρό προειδοποιήσει τον δήμο Ελασσόνας, για την κακή κατάσταση του κτηρίου και τους κινδύνους που υπάρχουν για τους μαθητές.

Τα σχολικά κτίρια εκπέμπουν SOS

Για ακόμη μια σχολική χρονιά τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων αποτελούν βραχνά για την ανεμπόδιστη λειτουργία των σχολικών μονάδων καθώς ανά την Ελλάδα πολλά κτίρια εκπέμπουν SOS και αποτελούν κίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών.

Δυστυχώς εν έτει 2024 πολλά σχολεία φιλοξενούνται σε ακατάλληλα σχολικά κτίρια, με αμφιβόλου αξιοπιστίας στατικότητα ενώ δεν λείπουν και τα περιστατικά πτώσης σοβάδων.

Υπουργεία και αρμόδιες επιτροπές της Κτ.Υπ. σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων πρέπει να ελέγξουν όλα τα σχολικά κτίρια και να παρασχεθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας ενώ σε δεύτερο χρόνο αναδεικνύεται η ανάγκη κατασκευής νέων, ασφαλών και σύγχρονων σχολικών κτιρίων.

Σχετικά Άρθρα