Απεργία 28/02:”Χειρόφρενο” σε λεωφορεία, τρένα, ταξί, αεροπλάνα -Πώς θα κινηθούν

 Απεργία 28/02:”Χειρόφρενο” σε λεωφορεία, τρένα, ταξί, αεροπλάνα -Πώς θα κινηθούν

Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, δηλώνουν συνδικαλιστικοί φορείς και σωματεία. Αποφάσεις λαμβάνουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την 24ωρη απεργία της 28ης Φεβρουαρίου που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Στην απεργιακή κινητοποίηση θα πάρουν μέρος και εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες.

Συγκεκριμένα, στα αστικά λεωφορεία, θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10 π.μ. ή αργότερα, ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 8 το βράδυ.

Σε ό,τι αφορά το Μετρό, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη αν θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην απεργία.

Επίσης, 24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί στον σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση σωματείων εργαζομένων (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Απόφαση για 24ωρη απεργία την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου έχουν λάβει και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, κάτι που σημαίνει ότι θα ακυρωθούν όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις.

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν εξαγγείλει, σύμφωνα με απόφαση του Σ.Α.Τ.Α., 48ωρη απεργία την Τρίτη, 27 και την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου.

Σχετικά Άρθρα