Σύνταγμα: Νέα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας- Πανελλαδικές συγκεντρώσεις μελισσοκόμων, νοσοκομειακών γιατρών, φοιτητών

 Σύνταγμα: Νέα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας- Πανελλαδικές συγκεντρώσεις μελισσοκόμων, νοσοκομειακών γιατρών, φοιτητών

Μετά τους αγρότες, νοσοκομειακοί γιατροί, φοιτητές και μελισσοκόμοι παίρνουν σειρά για να διαδηλώσουν με αφορμή την απαξίωση της δημόσιας υγείας, την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και της πολιτικής στον πρωτογενή τομέα που απειλεί με αφανισμό τους παραγωγούς. Καταρχάς νωρίς το πρωί στο κέντρο της Αθήνας μελισσοκόμοι θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική κινητοποίηση.

Διεκδικούν παράταση στην πυροσβεστική διάταξη για να δουλεύουν μετά τις 10-11:00, εντατικούς ελέγχους στο ζήτημα των ελληνοποιήσεων και άμεσα λύσεις στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αφορούν το κόστος παραγωγής, καθώς και την ανεπάρκεια ελέγχων κατά παράνομων εισαγωγών.

Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 8 το πρωί στο Σύνταγμα, ενώ στο πλαίσιο της κινητοποίησης έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με τα εμπλεκόμενα υπουργεία (Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Προστασίας του Πολίτη, και Μεταφορών), προκειμένου να τους εκθέσουν τα αιτήματά τους, ενώ θα επιδώσουν σχετικό ψήφισμα στη Βουλή.

Επίσης, στο κέντρο της Αθήνας θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Επίσης, θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας στην Αττική από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και 24ωρη απεργία στην περιφέρεια με πανελλαδική συγκέντρωση στις 8.30 π.μ. στην πλατεία Μαβίλη, καθώς και «Πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας– ΕΚΑΒ» προς το υπουργείο Υγείας.

Στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια από φοιτητές και μαθητές για να διαδηλώσουν απέναντι στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα.

Σχετικά Άρθρα