Ρωμανός: Δίνουμε καθημερινή μάχη με τα προβλήματα, όσο άλλοι ασχολούνται με τις εσωτερικές τους διαμάχες

 Ρωμανός: Δίνουμε καθημερινή μάχη με τα προβλήματα, όσο άλλοι ασχολούνται με τις εσωτερικές τους διαμάχες

Για τα θέματα της Οικονομίας, την ακρίβεια, αλλά και τις διαδικασίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 και τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου. «Φέρνουμε μεγάλες μεταρρυθμίσεις, ασχολούμαστε με τα μεγάλα, τα σοβαρά, δίνουμε μια καθημερινή μάχη για τα προβλήματα αυτού του τόπου ενώ κάποιοι άλλοι ασχολούνται με τις εσωτερικές τους διαμάχες».

«Δεν μας αφορούν τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε αυτές οι διεργασίες να οδηγήσουν σε μια δημιουργική αντιπολίτευση, τη χρειαζόμαστε, τη χρειάζεται θεσμικά η χώρα» απάντησε ο κ. Ρωμανός σε ερώτηση για τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνοντας πως «Θα βοηθούσε αυτή τη στιγμή να έχουμε αντιπροτάσεις για τα πολύ μεγάλα νομοσχέδια που περνάμε, να γίνεται δημιουργική συζήτηση για τις πολύ μεγάλες τομές και μεταρρυθμίσεις που γίνονται».

Αναφερόμενος στην οικονομία και στην ακρίβεια ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τόνισε: «Αυτή τη στιγμή η οικονομία μας είναι ενισχυμένη, ο πλούτος που παράγουμε είναι ενισχυμένος και για να συνεχίσει η οικονομία να είναι ισχυρή πρέπει η στάθμιση των αιτημάτων («δημοσιονομική πειθαρχία») να συνεχίσει να είναι προτεραιότητα. Να συνεχίσουμε να λειτουργούμε με σοβαρότητα ώστε να μην οδηγηθούμε σε αυτά που έγιναν τις προηγούμενες δεκαετίες. Χάρη στην ισχυρή οικονομία που χτίσαμε έχουμε προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και αυξήσεις στις αμοιβές τους που δεν είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αυξάνονται οι συντάξεις, οι μισθοί στο Δημόσιο, ο κατώτατος και μέσος μισθός, όλες οι αυξήσεις είναι στη σωστή κατεύθυνση».

Ο Νίκος Ρωμανός χαρακτήρισε Νο 1 πρόβλημα την ακρίβεια για όλες τις κοινωνικές ομάδες (αγρότες, συνταξιούχους, εργαζόμενους κλπ). «Προφανώς η ακρίβεια ροκανίζει εισοδήματα, άρα την αντιμετωπίζεις αυξάνοντας αυτά τα εισοδήματα» είπε και συμπλήρωσε: «Η Κυβέρνησή μας έχει αυξήσει τα εισοδήματα όσο ποτέ τα προηγούμενα χρόνια, και με τις μειώσεις φόρων, και με τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Παράλληλα, οι έλεγχοι στην αγορά είναι πρωτόγνωροι σε ένταση και πρόστιμα ενώ δημιουργήσαμε και μία σειρά εργαλείων που αυξάνουν τη διαφάνεια και τον ανταγωνισμό».

Κλείνοντας την συνέντευξή του ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Βλέπω μία αξιωματική αντιπολίτευση η οποία ασχολείται με την εσωστρέφειά της και ζητάει λευκές επιταγές και από την άλλη βλέπω έναν Πρωθυπουργό ο οποίος επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ινδία για να φέρει επενδύσεις, να διπλασιάσει τις συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών το 2030 κοκ, άρα να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την οικονομία. Στην παιδεία παραλάβαμε τον προϋπολογισμό στα 92 εκατ. ευρώ και τον πήγαμε στα 133,5 εκατ. ευρώ και ενισχύεται ακόμη περισσότερο με το νέο νομοσχέδιο. Στην υγεία τα ίδια. Η ψήφος των αποδήμων είναι μια μεταρρύθμιση ενίσχυσης της Δημοκρατίας. Φέρνουμε μεγάλες μεταρρυθμίσεις, ασχολούμαστε με τα μεγάλα, τα σοβαρά, δίνουμε μια καθημερινή μάχη για τα προβλήματα αυτού του τόπου ενώ κάποιοι άλλοι ασχολούνται με τις εσωτερικές τους διαμάχες».

Σχετικά Άρθρα