Αρκαλοχώρι: Βγήκε το πρώτο δάνειο για επισκευές σε σπίτι μετά από 29 μήνες-Έχουν απορριφθεί 30 αιτήσεις

 Αρκαλοχώρι: Βγήκε το πρώτο δάνειο για επισκευές σε σπίτι μετά από 29 μήνες-Έχουν απορριφθεί 30 αιτήσεις

default

Πάνω από δυο χρόνια χρειάστηκε να περιμένει η πρώτη οικογένεια στο Αρκαλοχώρι για να πάρει τραπεζικό δάνειο για επισκευές στο σπίτι της από τον καταστροφικό σεισμό. Προηγήθηκαν οι πολύμηνες προσπάθειες και πιέσεις από τον Σύλλογο Σεισμόπληκτων Αρκαλοχωρίου «Η Ελπίδα», ώστε η οικογένεια αυτή να μπορέσει να πάρει τα περίπου 20.000 ευρώ που χρειάζεται για να ολοκληρώσει τις εργασίες και να επιστρέψει στο σπίτι της.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Γκαντάτσιος, άλλες περίπου 30 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί έχουν απορριφθεί από τις τράπεζες, με αποτέλεσμα οι σεισμόπληκτοι αυτοί να μην μπορούν να ολοκληρώσουν τις εργασίες επισκευής και ανακατασκευής που έχουν ξεκινήσει με την κρατική αρωγή και να κινδυνεύουν πλέον να κληθούν να επιστρέψουν τα χρήματα που έχουν λάβει.

Όπως ο ίδιος τόνισε ο σύλλογος θα συνεχίσει τις προσπάθειες, ώστε να δοθούν μπορέσουν οι δικαιούχοι να πάρουν τα προβλεπόμενα άτοκα δάνεια και να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Μάλιστα, όπως σημειώνει, ο Σύλλογος έχει δεχθεί πολλά τηλεφωνήματα από δικαιούχους καθώς, όπως λέει, είναι το πρώτο άτοκο δάνειο που χορηγείται από ελληνική τράπεζα σε πληγέντα δικαιούχο από φυσικά αίτια από το 2017 και μετά.

Αυτό, όμως, κατέστη δυνατό, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση του συλλόγου «έπειτα από προσπάθειες πολλών μηνών και κατόπιν συντονισμένων πιέσεων, παρεμβάσεων και επωνύμων καταγγελιών από συμπολίτες μας αλλά και του συλλόγου μας σε διάφορους αρμόδιους φορείς όπως η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών (επιστολή στις 25/04/2023), Συνήγορο Πολίτη (επιστολή στις 25/04/2023), Συνήγορο του Καταναλωτή (επιστολή και απάντηση 28/04/2023) ΔΟΘΗΚΕ το πρώτο άτοκο δάνειο για επισκευή/ανακατασκευή δικαιούχου που είχε υποστεί ζημιές από το σεισμό της 27 Σεπτεμβρίου 2021 από ΕΝΑ πιστωτικό ίδρυμα».

Σχετικά Άρθρα