Αγρότες: Τελικές αποφάσεις στα μπλόκα, δεν σταματούν τις κινητοποιήσεις

 Αγρότες: Τελικές αποφάσεις στα μπλόκα, δεν σταματούν τις κινητοποιήσεις

Συνεδριάζουν οι αγρότες στα μπλόκα χωρίς να σταματούν τις κινητοποιήσεις μετά το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Παράλληλα σειρά έχουν οι μελισσοκόμοι η οποίοι έχουν δώσει ραντεβού στο Σύνταγμα σήμερα Πέμπτη. Ξεκίνησαν τα ξημερώματα από την Πάτρα συναντήθηκαν με τους μελισσοκόμους της Αιτωλοακαρνανίας στο Ρίο και κατόπιν όλοι οι μελισσοκόμοι της Πελοπόννησο στον Ισθμό της Κορίνθου. Θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία με αυτοκίνητα και λεωφορεία προς την πλατεία Συντάγματος. Εκεί θα παραμείνουν μέχρι αργά το βράδυ.

Στο Κιλκίς την Τετάρτη οι αγρότες έκλειναν και άνοιγαν τον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων.

Η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις. Αρχικά αποκλείστηκε τόσο ή είσοδος όσο και η έξοδος από το τελωνείο σε φορτηγά αλλά και σε επιβατικά ΙΧ. Ακολούθως και έως τις 20.30 το βράδυ επιτράπηκε μόνο η είσοδος στη χώρα από Ι.Χ. αυτοκίνητα. Αυτήν την ώρα το τελωνείο λειτουργεί κανονικά, αν και οι αγρότες παραμένουν και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την διαμαρτυρία τους.

  • Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πολλοί αγρότες περιμένουν την πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων για να δουν πως θα κινηθούν. Συγκεκριμένα, στις 4 τα ξημερώματα θα ξεκινήσουν από την Πάτρα και αναμένεται να υπάρξει συνάντηση με τους μελισσοκόμους της Αιτωλοακαρνανίας στο Ρίο.

Την ίδια ώρα, οι αγρότες στην Πελοπόννησο και στην Δυτική Ελλάδα έχουν ξεκινήσει ήδη τις γενικές συνελεύσεις. Όπως λένε, στόχο βάζουν τη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων και για τη συνέχεια, σημειώνοντας ότι ήδη βγαίνουν κερδισμένοι από τον αγώνα που δίνουν, τις επαφές που έχουν πραγματοποιήσει, τις δράσεις που αναπτύσσουν καθημερινά.

  • Οι αγρότες αναφέρουν πως θα συνεχίσουν τους συμβολικούς αποκλεισμούς τουλάχιστον μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου οπότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Θα απευθύνουν έκκληση στον πρωθυπουργό για μια νέα συνάντηση καθώς όπως λένε υπάρχει χώρος να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Επίσης πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει σκέψη ώστε την ερχόμενη Παρασκευή να πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία μέσα στην πόλη του Αιγίου με τους ίδιους τους αγρότες να διαμηνύουν πως αυτό που έγινε στο Σύνταγμα ήταν μόνο η αρχή.

Σχετικά Άρθρα