Ζαχαριάδης: ” Δεν νοείται να μην είμαστε δεύτεροι στις ευρωεκλογές- Έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν – Καμία ηγεσία δεν είναι αιώνια”

 Ζαχαριάδης: ” Δεν νοείται να μην είμαστε δεύτεροι στις ευρωεκλογές- Έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν – Καμία ηγεσία δεν είναι αιώνια”

Το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη δεν αποτελεί από μόνο του πρόβλημα, δήλωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στο Action 24 και την εκπομπή “Η Επόμενη Μέρα” με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο, ωστόσο επισήμανε πως δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως “Έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν στον ΣΥΡΙΖΑ”.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε πως ο πρόεδρος του κόμματος δεν είναι δημοσκόπος, ενώ συμπλήρωσε ότι «ο πρόεδρος οφείλει να καθοδηγεί». Είναι ένας νέος πρόεδρος, ανέφερε για τον Στέφανο Κασσελάκη και πρόσθεσε πως «κανείς δεν τον αμφισβητεί».

Σχετικά με το πού θέτει τον πήχη ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, απάντησε πως «ένας ρεαλιστικός στόχος είναι να διατηρήσουμε τις δυνάμεις που είχαμε στις εκλογές του Ιουνίου 2023, -παρά τις απώλειες-». Ο Κώστας Ζαχαριάδης πρόσθεσε: «Πρέπει να ανατρέψουμε τη σημερινή δυσμενή μας εικόνα, και μπορούμε να το κάνουμε αυτό», εξηγώντας πως «μπορούμε να είμαστε δεύτεροι». “Δεν νοείται να είμαστε δεύτεροι”, είπε χαρακτηριστικά, βάζοντας τον πήχη των ευρωεκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ουσιαστικά για τον πρόεδρο του κόμματος, ενώ τόνισε πως το επιδιωκόμενο ποσοστό είναι αυτό του Ιουνίου του 2023 (17,8%), αν και με κάποιες, όπως είπε, λογικές απώλειες λόγω της αποχώρησης των “11” και της ίδρυσης της “Νέας Αριστεράς”.

Ερωτηθείς, αν δεν επιτευχθεί ο εν λόγω στόχος «είναι πιθανή η αλλαγή ηγεσίας;», ο Κώστας Ζαχαριάδης απάντησε πως «κοιτάω το θετικό σενάριο». Συμπλήρωσε πως «καμία ηγεσία δεν είναι αιώνια και όλα κρίνονται».

Αμέσως μετά, είπε πως «θα κριθούν πάρα πολλά στο Συνέδριο του κόμματος. Και θα μας δώσουν τη δυνατότητα να δούμε το επόμενό μας βήμα». Πρόσθεσε πως «κανένας δεν μπορεί να φέρει αποτέλεσμα μόνος του».

Σχετικά με τη δήλωση Κασσελάκη στο Λονδίνο πως ακόμα και να χάσει στις ευρωεκλογές, δεν θα αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου, ο Κώστας Ζαχαριάδης απάντησε πως θα κριθεί ως πρόεδρος. «Εκλέξαμε πρόεδρο και όχι μονάρχη», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το τι περιμένουν από τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέξη Τσίπρα και ειδικότερα τι στάση θα κρατήσει στο συνέδριο, ο Κώστας Ζαχαριάδης απάντησε πως είναι λάθος να υποδεικνύουμε στον Αλέξη Τσίπρα το τι να κάνει. Τον χαρακτήρισε ενεργό πολιτικό στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα. «Είναι 49 χρονών, λέτε να βγει στη σύνταξη;», αναρωτήθηκε. Υπογράμμισε παράλληλα ότι «πρέπει να δείξουμε ότι μπορούμε και χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα».

Τέλος, για το πρόσωπο του Γαβριήλ Σακελλαρίδη σχολίασε πως «οι σχέσεις μας δεν είναι εχθρικές» και πρόσθεσε ότι «η επιλογή της δημιουργίας ενός ακόμα κόμματος, δηλαδή ο πολυκερματισμός της Αριστεράς ευνοεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Σχετικά Άρθρα