Στο εδώλιο τρεις ανήλικοι για ξυλοδαρμό μαθητών λυκείου

 Στο εδώλιο τρεις ανήλικοι για ξυλοδαρμό μαθητών λυκείου

Τρεις ανήλικοι συνελήφθησαν την Τρίτη για τον ξυλοδαρμό δύο μαθητών σε σχολικό συγκρότημα το πρωί της Δευτέρας στο Βόλο.

Σε βάρος τους η Εισαγγελία Βόλου σχημάτισε δικογραφία, κατά περίπτωση, για ηθική αυτουργία και άμεση-φυσική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και τους παρέπεμψε σε ρητή δικάσιμο τον Ιανουάριο του 2025.

Οι δύο μαθητές που ξυλοκοπήθηκαν πήραν εξιτήριο, ενώ σε εξέλιξη είναι και η ΕΔΕ που διέταξε η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο διευθυντής της Σωκράτης Σαβελίδης επεσήμανε ότι παρά τη στήριξη που έχει η εκπαιδευτική κοινότητα από σειρά φορέων, ειδικά για τα θέματα βίας και εξαρτήσεων, τέτοια περιστατικά δεν αποφεύγονται. Σήμερα θα έχει συνάντηση με τους διευθυντές και υποδιευθυντές του Γυμνασίου και του Λυκείου που συνέβησαν τα περιστατικά.

Πάντως, ο Σύλλογος Διδασκόντων του Λυκείου, οι μαθητές του οποίου έπεσαν θύματα του άγριου ξυλοδαρμού, υπέβαλε μήνυση για παρακώλυση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και τραυματισμό μαθητών. Επιπλέον, η διεύθυνση του Λυκείου ζητά ιδιωτική φύλαξη του χώρου γύρω από το σχολείο όλο το 24ωρο…

Σχετικά Άρθρα