Ναβάλνι:”Τον άφησαν στο ψύχος και τον σκότωσαν με μια γροθιά-Το σημάδι της KGB”

 Ναβάλνι:”Τον άφησαν στο ψύχος και τον σκότωσαν με μια γροθιά-Το σημάδι της KGB”

Νέα διάσταση στο θέμα του θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι δίνει δημοσίευμα. Σύμφωνα με δημοσίευμα των The Times, ο Vladimir Osechkin, ιδρυτής της ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων Gulagu.net, δήλωσε ότι οι μώλωπες που βρέθηκαν στο σώμα του ηγέτη της αντιπολίτευσης συνάδουν με την τεχνική της «μιας γροθιάς», επικαλούμενος πηγή που εργάζεται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας που βρίσκονται στην Αρκτική.

Στην αρχή ο Osechkin, ανέφερε πως πριν τον θάνατο του, ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης αναγκάστηκε να περάσει περισσότερες από δυόμισι ώρες σε υπαίθριο χώρο απομόνωσης, όπου η θερμοκρασία μπορεί να πέσει στους μείον 27 βαθμούς Κελσίου. Οι φυλακισμένοι κρατούνταν σε εξωτερικούς χώρους όχι περισσότερο από μία ώρα σε τέτοιες ακραίες συνθήκες.

«Νομίζω ότι πρώτα κατέστρεψαν το σώμα του κρατώντας τον στο κρύο για μεγάλο χρονικό διάστημα και επιβραδύνοντας την κυκλοφορία του αίματος στο ελάχιστο», δήλωσε ο Osechkin. «Και μετά γίνεται πολύ εύκολο να σκοτώσεις κάποιον, μέσα σε δευτερόλεπτα, αν ο πράκτορας έχει κάποια εμπειρία σε αυτό.»

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «Πρόκειται για μια παλιά μέθοδο των τμημάτων των ειδικών δυνάμεων της KGB. Εκπαίδευσαν τους πράκτορές τους να σκοτώνουν έναν άνθρωπο με μια γροθιά στην καρδιά, στο κέντρο του σώματος. Ήταν χαρακτηριστικό γνώρισμα της KGB.»

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πρώην κρατούμενοι που είχαν εκτίσει ποινές στην περιοχή της Αρκτικής είχαν αναφέρει στο παρελθόν ότι κρατούμενοι σκοτώνονταν από τους δεσμοφύλακές τους με αυτόν τον τρόπο.

Σχετικά Άρθρα