Αγρότες: Απέκλεισαν το Τελωνείο Ευζώνων -Ένταση στα Ιωάννινα (εικόνες,vid)

 Αγρότες: Απέκλεισαν το Τελωνείο Ευζώνων -Ένταση στα Ιωάννινα (εικόνες,vid)

Τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν οι αγρότες στο Κιλκίς, όπου μετά το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, απέκλεισαν το Τελωνείο Ευζώνων για φορτηγά και άλλα οχήματα. Το τελωνείο Ευζώνων είχε προγραμματιστεί να κλείσει από τις 18.30 έως και τις 20.30 το βράδυ της Τετάρτης (21/2).

Ένταση στα Ιωάννινα

Ένταση μεταξύ αγροτών και της Αστυνομίας προκλήθηκε στον κόμβο Καλπακίου στα Ιωάννινα, όταν αποπειράθηκαν να κλείσουν το δρόμο.

Η Αστυνομία ακινητοποίησε τρακτέρ, επέβαλλε πρόστιμα στους αγρότες ενώ προειδοποίησε τους συγκεντρωμένους ότι θα κατασχεθούν τα μηχανήματα στην περίπτωση που κλείσει ο κόμβος.

«Δεν γίνεται να μην αφήνουν τα τρακτέρ να έρθουν στο μπλόκο. Απείλησαν ότι θα κατασχέσουν τα μηχανήματα και θα πάνε άνθρωποι στο αυτόφωρο» ανέφεραν σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα epiruspost.gr εκπρόσωποι των αγροτών οι οποίοι καλούν αύριο Πέμπτη στις επτά το απόγευμα σε ευρεία σύσκεψη, στο Καλπάκι για να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις.

Τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα οδηγήθηκαν τελικά εκτός οδοστρώματος ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομία κινήθηκε κατόπιν εισαγγελικής εντολής να μην επιτραπεί κλείσιμο του δρόμου που οδηγεί προς την Κακαβιά και την Κόνιτσα.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που είχαν συγκεντρωθεί στο Καλπάκι προχώρησαν τελικά σε καθιστική διαμαρτυρία κλείνοντας τον δρόμο αφού τους απαγορεύθηκε η χρήση των τρακτέρ.

Σχετικά Άρθρα