Στην Αθήνα τα τρακτέρ: Ο χάρτης που δείχνει πώς θα κινηθούν και ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

 Στην Αθήνα τα τρακτέρ: Ο χάρτης που δείχνει πώς θα κινηθούν και ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Είσοδος των αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Συλλαλητήριο στην Αθήνα πραγματοποιούν το απόγευμα, οι αγρότες με τα τρακτέρ ήδη να κάνουν την εμφανισή τους στους αθηναϊκούς δρόμους. Η προσυγκέντρωση στην πρωτεύουσα έχει οριστεί για τις 17:30 στην πλατεία Ομονοίας και στη συνέχεια στις 18:30 όλοι μαζί θα κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα.

Τα έκτακτα μέτρα της αστυνομίας που προβλέπουν «προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας σε όλη τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αγρότες, από τη λεωφόρο Κηφισού, Αθηνών και στη συνέχεια στην Αχιλλέως, Ομόνοια, μέχρι να φτάσουν στην Πανεπιστημίου που θα σταθμεύσουν οι αγρότες, έως φυσικά και τη λεωφόρο Αμαλίας στο Σύνταγμα, που θα είναι και τα τελευταία γεωργικά μηχανήματα. Εκεί θα πραγματοποιηθεί στις 6:00 το απόγευμα και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας», όπως ανέφερε στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, θα γίνει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα:

  • Λεωφόρος Αθηνών
  • Αχιλλέως
  • Πλατεία Καραϊσκάκη
  • Τα τρακτέρ θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στους εξής δρόμους:

  • Λεωφόρο Αμαλίας
  • Πανεπιστημίου
  • Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας
  • όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.
Χάρτης με τους κλειστούς δρόμους

Το κομβόι των τρακτέρ και τους αγρότες να περιμένουν στα διόδια των Αφιδνών οι αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να τους συνοδεύσουν, ώστε να μπουν συντεταγμένα στην Αθήνα. Αντίστοιχα μέτρα υπάρχουν και στα Μέγαρα, για τους αγρότες της Πελοποννήσου, που επίσης έχουν προγραμματίσει μετακινήσεις προς την Αθήνα.

Την ίδια στιγμή οι συνάδελφοί τους από διάφορα σημεία της χώρας συνεχίζουν το ταξίδι τους είτε με λεωφορεία, είτε με ΙΧ αυτοκίνητα με στόχο να φτάσουν στην Αθήνα για το συλλαλητήριο. Ειδικότερα, λεωφορεία ξεκινούν από τον θεσσαλικό κάμπο, 7 λεωφορεία ξεκινούν από την Φθιώτιδα και το Δομοκό, 5 λεωφορεία από την Εύβοια, ενώ πολλοί αγρότες από Φθιώτιδα και Βοιωτία κινούνται για την Αθήνα με ΙΧ. Tα συγκεκριμένα λεωφορεία αναμένεται να σταθμεύσουν στον χώρο του ΟΑΚΑ.

«Η κάθοδος μας είναι ειρηνική. Ερχόμαστε να διαδηλώσουμε τα δίκαια αιτήματά μας. Είναι πλέον θέμα βιοποριστικό, δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε την καλλιέργειά μας. Καλό είναι η κυβέρνηση για πολλοστή φορά την παρακαλούμε να σκύψει στα αιτήματά μας να τα δει, δήλωσε στην ΕΡΤ ο Κυριάκος Κυριαζής, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Κάστρου.

Σχετικά Άρθρα