Μητσοτάκης/Μέτσολα: Στην πατρίδα μας το Κράτος Δικαίου είναι ισχυρότερο από ποτέ

 Μητσοτάκης/Μέτσολα: Στην πατρίδα μας το Κράτος Δικαίου είναι ισχυρότερο από ποτέ

«Ισχυρότερο από ποτέ» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα στις κοινές του δηλώσεις με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα από το Μέγαρο Μαξίμου.

Τα σημαντικότερα σημεία των δηλώσεων του πρωθυπουργού:

«Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια βρέθηκε συχνά αντιμέτωπη με ανύπαρκτες συκοφαντίες, πότε με την υπόθεση της μικρής Μαρίας στον Έβρο, που αποδείχτηκε πως ήταν μια σκηνοθεσία αδίστακτων διακινητών και πότε με μεθοδεύσεις και καταγγελίες για το Κράτος Δικαίου, που είναι ισχυρότερο από ποτέ στη χώρα μας. Είναι ενέργειες που ενόχλησαν τόσο στην πατρίδας μας ώστε να πάρουν απάντηση από τον Άρειο Πάγο.

Από την άλλη πλευρά, μοιάζει παράδοξο κάποιες δυνάμεις στη χώρα μας που άλλοτε συντάχθηκαν με τα πιο αντιευρωπαϊκά και λαϊκιστικά συνθήματα να εμφανίζονται αίφνης ως υπερασπιστές και της Δικαιοσύνης. Θα το ξαναπώ: Τελικός κριτής του Κράτους Δικαίου για μια ευρωπαϊκή χώρα είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία διαθέτει την αμεροληψία και την αντικειμενικότητα για να ελέγχει τα κρίσιμα αυτά ζητήματα. Κακά τα ψέματα, αλλού είναι οι κίνδυνοι για την Ευρώπη και πρέπει να καταδικαστούν με τη ψήφο των Ευρωπαίων και σε αυτές τις φωνές εμείς αντιτάσσουμε την επέκταση των δικαιωμάτων

Σε αυτές τις φωνές επιτάσσουμε λύσεις, όπως ο νόμος της ισότητας στον γάμο που επιβεβαιώνει τη θέση της Ελλάδας στην καρδιά της Ευρώπης. Δεν είναι τυχαίο η κατάταξη από τον Economist.

Ας μην ανησυχούν ορισμένοι για τη Δημοκρατία μας.

Με την κυρία πρόεδρο συζητήσαμε για το μεταναστευτικό με μια δίκαιη κατανομή, το νέο Σύμφωνο, που παραμένει κρίσιμο για την πατρίδα μας. Σε λίγο συμπληρώνονται δύο χρόνια από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ το μυαλό μας είναι στην ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα αλλά και στις διαταραχές του θαλάσσιου εμπορίου στην Ερυθρά Θάλασσα για αυτό και η χώρα μας πρωτοστάτησε στην πρωτοβουλία.

Συζητήσαμε για το πώς η Ευρώπη θα αποκτήσει ανεξάρτητο αμυντικό βραχίονα, πώς θα αντιμετωπίσουμε προκλήσεις όπως το αγροτικό. Θεωρώ πως κάποια είναι δίκαια.

Εύχομαι όσα μας απασχόλησαν να γίνουν αντικείμενο της προεκλογικής περιόδου και θέλω να σε ευχαριστήσω. Είσαι πάντα ευπρόσδεκτη στην Αθήνα και ξέρω πόσο την αγαπάς»

Οι δηλώσεις Μετσόλα 

Από την πλευρά της η κυρία Μετσόλα αφού σημείωσε ότι «υπάρχουν ελάχιστα καλύτερα μέρη από την Ελλάδα για να βρεθεί κανείς» στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «για τη δέσμευσή σας και την αφοσίωση σας» επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα πέτυχε την έξοδο από την επιτήρηση εν μέσω κρίσεων και πολέμων.

«Είμαι εδώ για να ενθαρρύνω την ψήφο των νέων στις ευρωεκλογές. Τώρα που η επιστολική ψήφος είναι πραγματικότητα μπορούμε να ενισχύσουμε περισσότερο την Δημοκρατία» είπε ακόμα η κυρία Μετσόλα.

Όπως σημείωσε «με τον πρωθυπουργό συζητήσαμε φλέγοντα ζητήματα όπως η Μέση Ανατολή και ο πόλεμος στην Ουκρανία καθώς και τη στήριξη στους αγρότες. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσουμε την πανευρωπαική κατάσταση και δεν θέλουμε κανείς να μείνει πίσω».

«Πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλα τα κράτη μέλη με τον ίδιο τρόπο όσον αφορά το κράτος δικαίου. Γι’ αυτο επιμείναμε να υπάρχει μια έκφραση που αφορά όλα τα κράτη μέλη. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην πολιτικοποιήσουμε τέτοια ζητήματα. Χαιρετίζω τα σημαντικά βήματα στην Ελλάδα κατά του ρατσισμού και υπέρ της διαφάνειας και της ισότητας. Συγχαίρω την Ελλάδα για την ψήφιση της ισότητας στον γάμο των ομοφύλων. Ήταν σημαντική απόφαση στο κοινό ταξίδι για την ενδυνάμωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» κατέληξε στις δηλώσεις της η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Συγχαίρω την Ελλάδα για την ψήφιση της ισότητας στον γάμο των ομοφύλων. ¨Ηταν σημαντική απόφαση στο κοινό ταξίδι για την ενδυνάμωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σχετικά Άρθρα