Κασσελάκης στην ΠΓ: Πρόεδρος μέχρι τις εθνικές εκλογές ή αναβάπτιση από το συνέδριο

 Κασσελάκης στην ΠΓ: Πρόεδρος μέχρι τις εθνικές εκλογές ή αναβάπτιση από το συνέδριο

Τεταμένο είναι το κλίμα κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό το σκιά των τελευταίων εξελίξεων με το ερωτηματολόγιο, την επιστολή Κασσελάκη και την ανακοίνωση απάντηση στην προηγούμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του κόμματος φέρεται να ζήτησε να μην αμφισβητηθεί έως τις εθνικές εκλογές.

Ειδικότερα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να είπε: «ή πρόεδρος του κόμματος μέχρι τις εθνικές εκλογές ή αναβάπτιση από το συνέδριο».

Αναλυτικά, τα όσα φέρεται να είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την έναρξη της συνεδρίασης:

«Γεια, ήρθα, δε θα είμαι συγκρουσιακός. Θα είμαι ειλικρινής. Πάω σε συνέδριο επανίδρυσης. Θα κάνω τη μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς. Κέντρο και Αριστερά ίσον Κεντροαριστερά, άλλωστε. Δεν υπάρχει άλλο προοδευτικό κόμμα στη χώρα. Σας ζητώ να δεσμευτείτε ότι εγώ θα είμαι ο πρόεδρος έως τις Εθνικές Εκλογές. Σκοπεύω να ζητήσω από το σώμα την αναβάπτιση της εκλογής μου. Αν δε με εμπιστεύεστε να οδηγήσω το κόμμα στις εθνικές εκλογές, πείτε το τώρα. Βρείτε ποιος θα κατέβει απέναντί μου και πάμε».

Κατά την προσέλευσή του έκανε δήλωση στις κάμερες και επιτέθηκε σε μέσα ενημέρωσης που «κάνουν προπαγάνδα κατά του ΣΥΡΙΖΑ». Συγκεκριμένα ο κ. Κασσελάκης αναφερόμενος σε διαδικτυακό μέσο δήλωσε ότι διάβασε ότι πήγε χωριστά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα.

«Πόσο ψέμα μπορεί να είναι αυτό, χωριστά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ήμουν εκεί μαζί τους. Επιτέλους αυτή η προπαγάνδα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τελειώνει. Από όλα τα μίντια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και αυτό θα το δείτε πολύ σύντομα».

Σχετικά Άρθρα