Γάζα: Το αντιπολεμικό μήνυμα που στέλνουν οι Έλληνες ηθοποιοί

 Γάζα: Το αντιπολεμικό μήνυμα που στέλνουν οι Έλληνες ηθοποιοί

Γνωστοί Έλληνες ηθοποιοί έστειλαν το δικό τους μήνυμα, με αφορμή την εμπόλεμη κατάσταση στη Γάζα. Με πρωτοβουλία του Άγη Εμμανουήλ, του ηθοποιού και μαραθωνοδρόμου, έφτιαξαν ένα βίντεο, όπου μιλούν για την εμπόλεμη κατάσταση στη Γάζα

Τα τελευταία γεγονότα φαίνεται πως έχουν συγκινήσει το κοινό, με ανθρώπους από τον χώρο του θεάματος να συγκεντρώνονται όλοι μαζί, σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν κι άλλο κόσμο.

Με πρωτοβουλία του Άγη Εμμανουήλ, του ηθοποιού και μαραθωνοδρόμου, που έτρεξε το 2021 μέχρι τη Γλασκώβη για την κλιματική αλλαγή, γνωστά πρόσωπα του θεάτρου και της τηλεόρασης έφτιαξαν ένα βίντεο, όπου μιλούν για την εμπόλεμη κατάσταση στη Γάζα.

Μεταξύ αυτών, οι Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Γιώργος Χρανιώτης, Δημήτρης Λάλος, Μυρτώ Αλικάκη, Ρένος Ρώτας, Σπύρος Μπιμπίλας και άλλοι.

Ο Άγης Εμμανουήλ αναφέρει σχετικά: «Δεν παίρνουμε θέση υπέρ ή κατά του ενός ή του άλλου εμπλεκόμενου σε αυτόν τον (έναν ακόμα) απεχθή πόλεμο. Παίρνουμε θέση υπέρ του αυτονόητου και κατά του πολέμου, υπέρ των αδύναμων, των αμάχων, των παιδιών και κατά του Φόβου και του Ολέθρου. Τον φόβο που επίσης μας κάνει απαθείς και ανενεργούς».

Στη συνέχεια, προσθέτει για τους ανθρώπους που συμμετείχαν στο βίντεο: «Χαίρομαι λοιπόν πολύ, που χωρίς δεύτερη σκέψη υπάρχουν άνθρωποι, συνάδελφοι, που υπερασπίζονται το αυτονόητο. Ο Γεράσιμος, η Ιωάννα, ο Γιώργος, ο Όθωνας, ο Γιώργος, η μικρή Δανάη, ο Αλέξανδρος, η Κατερίνα, ο Δημήτρης, η Μυρτώ, ο Χιου, ο Ρένος,ο Σπύρος και άνθρωποι όπως ο Γιώργος ο Ταϊφάκος που διέθεσε τον υπερπολύτιμο χρόνο του για να κάνει όσο περισσότερο “ελκυστική” την εικόνα της εν λόγω προσπάθειας».

Τέλος, κλείνει το μήνυμά του, τονίζοντας: «Ο πόλεμος και ο θάνατος χιλιάδων παιδιών δεν θα σταματήσει, αν ένα ελάχιστο ποσοστό των ανθρώπων φωνάξουν. Θα σταματήσει αν η απάντηση στο ερώτημα που θέτει σε όλους μας ο Παλαιστίνιος πάστορας Munther Isaac “που είσαι όταν στη Γάζα διαπράττεται μια γενοκτονία;”, θα είναι “είμαι παρόν για να κάνω αυτό που πρέπει ώστε να σταματήσει ο πόλεμος”».

Σχετικά Άρθρα