Από τις 12 οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα ενόψει του αγροτικού συλλαλητήριου

 Από τις 12 οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα ενόψει του αγροτικού συλλαλητήριου

Από τις 12 το μεσημέρι, θα ξεκινήσουν να ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου με αρκετούς δρόμους στο κέντρο να κλείνουν για ώρες. Παράλληλα, θα υπάρξουν αλλαγές στα δρομολόγια των Μέσων Μεταφοράς, με τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ να επηρεάζονται.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχέδιο της Τροχαίας κεντρικοί δρόμοι, όπως η Λ. Αθηνών, η Πανεπιστημίου και η Β. Σοφίας κ.α. θα κλείσουν σήμερα, ενώ οι ρυθμίσεις θα ισχύουν έως και την Τετάρτη, όταν θα αρχίσει η αποχώρηση των τρακτέρ από το κέντρο της πόλης.

Με ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ ενημερώνει τους πολίτες πως λόγω των κλειστών δρόμων για το παναγροτικό συλλαλητήριο πολλά από τα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ θα επηρεαστούν από το μεσημέρι της Τρίτης έως και το μεσημέρι της Τετάρτης, αφού στο κέντρο της Αθήνας θα ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Προς το παρόν ο ΟΑΣΑ δεν έχει κάνει ανακοινώσεις για τα δρομολόγια, ωστόσο, οι γραμμές που κινούνται στο κέντρο της Αθήνας (λ. Αμαλίας, Ομόνοια, Πανεπιστημίου, Σταδίου κτλ.), τόσο τα λεωφορεία όσο και τα τρόλεϊ, σίγουρα θα επηρεαστούν.

Δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση από πλευράς ΜΜΜ ή Τροχαίας για το Μετρό ή τον Ηλεκτρικό. Θα λειτουργει κανονικά. Ωστόσο, υπάρχει ενδεχομένο για έκτακτα μέτρα.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν είναι οι εξής:

– Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

– Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

– Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.

– Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Σχετικά Άρθρα