Αγρότες: Έφτασαν στην Αθήνα τα πρώτα τρακτέρ – Μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ. στους πολίτες

 Αγρότες: Έφτασαν στην Αθήνα τα πρώτα τρακτέρ – Μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ. στους πολίτες

Στην Λεωφόρο Αθηνών έκαναν την εμφάνισή τους γύρω στις 13.30 το μεσημέρι της Τρίτης (20/2) τα πρώτα τρακτέρ των αγροτών. Η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται επί ποδός και ήδη έφυγε το πρώτο μήνυμα προς τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις τους το απόγευμα στο Σύνταγμα. Σε ισχύ τίθονται επίσης κυκλοφοριακά μέτρα με κλείσιμο δρόμων ενόψει του συλλαλητηρίου που θα γίνει το απόγευμα.

Το συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 6 σήμερα το απόγευμα, ενώ λίγο μετά τις 9 το πρωί τα τρακτέρ ξεκίνησαν από το Κάστρο Βοιωτίας.

Από τις 12 το μεσημέρι, όταν και έφτασε το πρώτο κομβόι έφτασε στις Αφίδνες, συνεχώς περνούν τρακτέρ από τα διόδια. Εκεί τους περιμένει η Αστυνομία, για να συνοδεύσει τους αγρότες, προκειμένου να μπουν συντεταγμένα στο κέντρο της πόλης.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου στον ΑΝΤ1, «μετά τις 12 το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας σε όλη τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αγρότες».

«Αποφύγετε το κέντρο της Αθήνας»

Σε νέες ανακοινώσεις σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στην Αθήνα μετά την έλευση των αγροτών με τα τρακτέρ προέβη η ΕΛ.ΑΣ.

O προϊστάμενος Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (Θ.Ε.Π.Ε.Κ.), Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεοφάνης Αναγνώστου αναφέρει:

«Λόγω των τροχονομικών μέτρων που λαμβάνουμε σήμερα, με έμφαση στο κέντρο της Αθήνας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους κεντρικούς οδικούς άξονες και συγκεκριμένα περιμετρικά της πλατείας Ομονοίας και της πλατείας Συντάγματος, ιδίως μετά τη μία το μεσημέρι έως και την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων.

Όπως σας έχουμε ήδη ανακοινώσει η κίνηση των αγροτών θα πραγματοποιηθεί μέσω της Λεωφόρου Κηφισού ώστε να εισέλθουν με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων στη Λεωφόρο Αθηνών με προορισμό το Σύνταγμα.

Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξουν κατά περίπτωση διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας, με σκοπό την καλύτερη διαχείριση της κίνησης

Υπενθυμίζουμε ότι οι πολίτες σε περίπτωση ύπαρξης εξαιρετικού λόγου μετακίνησης μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης για τη λήψη οδηγιών».

Συναγερμός στην Αστυνομία

Η προσυγκέντρωση των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας θα ξεκινήσει στις 17:30, ενώ το παναγροτικό συλλαλητήριο θα ξεκινήσει στις 18:30. Μέχρι στιγμής, έχει αποφασιστεί -μετά από σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη– το σύνολο των τρακτέρ και των αγροτικών αυτοκινήτων να κινηθούν από την εθνική οδό και τη λεωφόρο Κηφισού στη λεωφόρο Αθηνών. Στη συνέχεια, υπό τη συνοδεία αστυνομικής δύναμης, θα κινηθούν αντίθετα στην πλατεία Καραϊσκάκη μέσω της οδού Αχιλλέως και στην πλατεία Ομονοίας, όπου θα σταθμεύσουν, πριν ανηφορίσουν αντίθετα στην Πανεπιστημίου μέχρι την πλατεία Συντάγματος. Σε όλους αυτούς τους δρόμους θα ισχύσει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, όπως επίσης στην Αμαλίας -Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς. Έχει προγραμματιστεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Να σημειωθεί πως, η κάθοδος των τρακτέρ από το Κάστρο Βοιωτίας και από τα Μέγαρα Αττικής, πραγματοποιείται συνοδεία της αστυνομίας.

Προκειμένου να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν είναι οι εξής:

  • Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.
  • Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.
  • Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.
  • Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Σχετικά Άρθρα