Μαξίμου/Αγροτικό: “Υπάρχουν κανόνες… ” ενόψει του συλλαλητηρίου της Τρίτης

 Μαξίμου/Αγροτικό: “Υπάρχουν κανόνες… ” ενόψει του συλλαλητηρίου της Τρίτης

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την απόβαση των αγροτών με τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας. Οι αγρότες δεν κάνουν πίσω και είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι την πλατεία Συντάγματος και όπως λένε να πραγματοποιήσουν το μεγαλύτερο αγροτικό συλλαλητήριο που έγινε ποτέ.

Από την άλλη μεριά, το Μέγαρο Μαξίμου και η Ελληνική Αστυνομία βρίσκονται επι ποδός για την αυριανή κάθοδο των αγροτών στην πρωτεύουσα με την κυβέρνηση να δηλώνει σε όλους τους τόνους πως δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης και την ηγεσία της ΕΛΑΣ να δηλώνει πως δεν θα επιτρέψει να αποκλειστεί το κέντρο της Αθήνας από τα τρακτέρ.

  • Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να μην επεκταθεί το αγροτικό πρόβλημα στην κοινωνία δηλαδή να μην κλείσουν δρόμοι, τελωνεία και υπάρξουν ελλείψεις στην τροφοδοσία της αγοράς.

Από το κυβερνητικό επιτελείο επισημαίνουν με νόημα πως υπάρχουν συγκεκριμένοι νόμοι και προϋποθέσεις για τις διαδηλώσεις και πρέπει να γίνονται σεβαστές από όλους και να τηρούνται από όλους.

Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση φαίνεται να βάζει στο κάδρο των ευθυνών τους αγρότες για την ταλαιπωρία που θα βιώσουν χιλιάδες Αθηναίοι από το κλείσιμο του κέντρου της πόλης.

΄Όπως επισημαίνουν έμπειροι πολιτικοί αναλυτές σε περίπτωση που οι αγρότες στραφούν απέναντι από την κοινωνία τότε θα χάσουν την υποστήριξη της κοινής γνώμης και θα μπορεί η κυβέρνηση με μεγαλύτερη ευκολία να εμείνει στην στάση της.

  • Από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν πως η μείωση του αγροτικού πετρελαίου και η επιστροφή του ενιαίου φόρου καταλάλωσης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός την περασμένη εβδομάδα αποτελούν «κόκκινη γραμμή» για τα αιτήματα των αγροτών.

«Τα προβλήματα είναι πολλά και σύνθετα. Ασφαλώς θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε σταθερά δίπλα τους, πάντα όμως λαμβάνοντας υπόψη και τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας. Δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο όσα πετύχαμε» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προς τους αγρότες. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι η επιβράβευση και στήριξη των συνεπών και των πραγματικών παραγωγών που δίνουν αγώνα καθημερινά στο χωράφι αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη «έτσι στηρίζουμε και τον πρωτογενή τομέα από το χωράφι έως το ράφι αλλά και τον καταναλωτή με καλύτερες τιμές».

Σχετικά Άρθρα