Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο για τον Μανώλη Μαυρομάτη και τη σύζυγό του- Το ιατρικό ανακοινωθέν

 Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο για τον Μανώλη Μαυρομάτη και τη σύζυγό του- Το ιατρικό ανακοινωθέν

Ο αθλητικογράφος και πρώην βουλευτής, Μανώλης Μαυρομάτης, και η σύζυγός του, Ειρήνη Μαυρομάτη, νοσηλεύονται στη μονάδα εγκαυμάτων στην κλινική πλαστικής χειρουργικής του «ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς» -μετά από απεγκλωβισμό από οικιακή πυρκαγιά- και η κατάσταση τους «κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη για τις επόμενες 48 ώρες», σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου που εκδόθηκε σήμερα (Δευτέρα), το μεσημέρι.

Το ζεύγος διακομίστηκε στο νοσοκομείο χτες (Κυριακή 18 Φεβρουαρίου), τα ξημερώματα, μέσω του ΕΚΑΒ.Η φωτιά στο διαμέρισμα του ζεύγους ξεκίνησε από την κουζίνα της μεζονέτας 2ου και 3ου ορόφου της πολυκατοικίας, στην οδό Αναγνωστοπούλου, στο Κολωνάκι, όπου -όπως αναφέρθηκε- οι ενδείξεις δείχνουν πως ξεχάστηκε αναμμένη η ηλεκτρική κουζίνα.
Δώδεκα πυροσβέστες με τρία οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο ξεκίνησαν την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς, λίγο πριν από τις πέντε το πρωί, και απεγκλώβισαν το ζευγάρι, το οποίο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο, καθώς αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα, λόγω της εισπνοής καπνού.

Τι αναφέρει το Ιατρικό Ανακοινωθέν

Ο 82 ετών αθλητικογράφος, εισήχθη «με θερμικά εγκαύματα βαθέως μερικού και ολικού πάχους που αφορούν τμήματα κάτω άκρων, κορμού, αριστερού άνω άκρου και τριχωτό κεφαλής, συνολικής εγκαυματικής επιφάνειας 18% της ολικής επιφάνειας σώματος. Ο ασθενής διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής».

Η 80 ετών σύζυγός του, Ειρήνη, εισήχθη «με θερμικά εγκαύματα βαθέως μερικού και ολικού πάχους, που αφορούν τμήματα προσώπου, άνω και κάτω άκρων και κορμού, με μεγαλύτερη προσβολή της αριστερής πλευράς του σώματος, συνολικής εγκαυματικής επιφάνειας 40% της ολικής επιφάνειας σώματος και με στοιχεία εισπνευστικού εγκαύματος. Η ασθενής διασωληνώθηκε λόγω επαπειλούμενου αεραγωγού και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής. Υποβλήθηκε σε εσχαροτομές στην αριστερά άκρα χήρα και το αντιβράχιο.

Οι ασθενείς νοσηλεύονται στη μονάδα εγκαυμάτων στην κλινική πλαστικής χειρουργικής και η κατάσταση τους κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη για τις επόμενες 48 ώρες».

Σχετικά Άρθρα