Εξαφάνιση Σταυρούλας Γκουγκουλιά/Νέα στοιχεία:”Πιστεύω θα έχουμε ένταλμα σύλληψης”

 Εξαφάνιση Σταυρούλας Γκουγκουλιά/Νέα στοιχεία:”Πιστεύω θα έχουμε ένταλμα σύλληψης”

«Πέπλο» μυστηρίου έχει απλωθεί πάνω από την υπόθεση εξαφάνισης της Σταυρούλας Γκουγκουλιά από την Κυψέλη. Τα ίχνη της 53χρονης γυναίκας έχουν χαθεί από τον περασμένο Αύγουστο και τώρα, την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών. Στο MEGA μίλησε ο αδερφός της 53χρονος που τόνισε πως «περιμένουμε αυτή τη στιγμή νεότερα, πιστεύουμε μέσα στην εβδομάδα θα γνωρίζουμε πολλά πράγματα. Δεν παύει να είναι αδερφή μας και να είναι μια ψυχή, ένας άνθρωπος και μας ενδιαφέρει.

Είμαστε εδώ και ό,τι χρειαστεί θα την βοηθήσουμε. Πολλά σενάρια και πολλά πράγματα μπορούν να χτιστούν γύρω από αυτή την υπόθεση. Εγώ έχω κάποιες ελπίδες (ότι ζει)».

Στη ΓΑΔΑ για νέα κατάθεση βρέθηκε ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανή την Σταυρούλα Γκουγκουλιά. Η γυναίκα με την οποία συγκατοικούσε 26 ολόκληρα χρόνια αλλά δεν μπορούσε να θυμηθεί την ημέρα που εξαφανίστηκε. «Δεν θυμάμαι ακριβώς ημερομηνία. Δεν είχα σημειώσει. Ήταν 22 – 23. Νομίζω ήταν Τρίτη».

«Δεν μπορώ να πάρω ούτε θέση, ούτε μπορώ να κρίνω έναν άνθρωπο επειδή μπορεί να έχει ξεχάσει μια ημερομηνία ή οτιδήποτε άλλο και γι’ αυτό το λόγο κινηθήκαμε νομικά και έχουμε ένα ολόκληρο κατεβατό με ερωτήματα», υποστήριξε ο αδελφός της.

Το πρόσωπο – «κλειδί» και το «μπέρδεμα»

Βασικό πρόσωπο στην υπόθεση θεωρείται η συγκάτοικος της Σταυρούλας. Συγκατοικούσαν τα τελευταία 10 χρόνια σε αυτό το σπίτι στην Κυψέλη, από όπου η 53χρονη εντελώς ξαφνικά έφυγε ένα βράδυ με ένα σακίδιο στην πλάτη και χάθηκε κάθε ίχνος της.

Η συγκάτοικος ισχυρίζεται πως δεν καβγάδισαν όμως η γειτόνισσα έχει δηλώσει πως φώναζαν τόσο πολύ εκείνο το βράδυ που φοβήθηκε μήπως κάτι κακό συμβεί. «Μεταξύ τους μάλωναν πάρα πολύ. Σε σημείο που όλοι περιμέναμε ότι κάτι θα συμβεί με αυτές τις δύο γυναίκες. Την ημέρα που εξαφανίστηκε, έγινε μια τέτοια μεγάλη φασαρία, πως μαθαίνεις αμόκ ένα τέτοιο πράγμα έγινε», είχε αναφέρει μιλώντας στο «Φως στο Τούνελ».

Η συγκάτοικος έδειξε μπερδεμένη και με τις ώρες. Αρχικά, είπε πως η 53χρονη έφυγε απογευματινές ώρες από το σπίτι. Είχε βρει δουλειά και ήταν κατά τις 6 – 7 η ώρα. Μετά ανασκεύασε και είπε ότι η Σταυρούλα έφυγε γύρω στις 8 παρά με τη γειτόνισσα πάντως να λέει με βεβαιότητα πως την είδε να φεύγει από σπίτι γύρω στις 10 το βράδυ.

«Έφυγε, λέει, 6 το απόγευμα. 6 η ώρα δεν έφυγε η κυρία Σταυρούλα. Ήταν από 10 παρά τέταρτο μέχρι 10 και τέταρτο. Κάπου εκεί». Σε συνεντεύξεις της, η συγκάτοικος είπε πως δεν την αναζήτησε καθώς πίστεψε πως έφυγε για λίγες μέρες να ξεκουραστεί και να μείνει μόνη.

«Εγώ στην αρχή νόμιζα ότι κάπου είχε πάει να ξεκουραστεί για κάποιο διάστημα». Ένας ισχυρισμός που κλονίζεται από τη στιγμή που η Σταυρούλα άφησε πίσω στο σπίτι τον φορτιστή κινητού, την ταυτότητα της, μια βαλίτσα φάρμακα, γυαλιά μυωπίας, την πιστωτική της κάρτα και όλα τα ρούχα της.

Τέσσερις μήνες πέρασαν χωρίς κανείς να ξέρει που βρίσκεται η Σταυρούλα και χωρίς να έχει ενημερωθεί καμία αρχή για την εξαφάνιση της. Με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και ίσως σημαντικά πειστήρια καθώς ουδέποτε έγινε έρευνα στην οικεία της από την αστυνομία.

Πληροφορίες θέλουν την 53χρονη να επικοινωνούσε τον τελευταίο καιρό με μία γυναίκα με ψεύτικο προφίλ. Παρουσιαζόταν με άλλο όνομα και έλεγε πως είναι ψυχολόγος. Μάλιστα, φαίνεται να ζήτησε βοήθεια για να βρει όπλο με την συγκάτοικο να μην γνωρίζει τι σκοπό είχε να κάνει με αυτό.

Αποκαλυπτική μαρτυρία για τα χρήματα

Στην συγκεκριμένη υπόθεση έντονα είναι και τα ερωτήματα γύρω από τον τραπεζικό λογαριασμό της Σταυρούλας και με χρήματα που φαίνεται να «έχουν» μία περίεργη διαδρομή.

Αναλυτικά, η 53χρονη αγνοούμενη είχε μέσα στον λογαριασμό της περίπου 11.000 ευρώ, τα οποία σιγά – σιγά τα έκανε ανάληψη η συγκάτοικος της. Σήμερα, μάρτυρας αποκάλυψε ότι η συγκάτοικος ουσιαστικά προσπαθούσε να βρει κάποιον, ώστε να απομακρυνθούν τα εν λόγω χρήματα από το σπίτι.

«Τα χρήματα από τον λογαριασμό της Σταυρούλας, η συγκάτοικος τα έβγαζε λίγα – λίγα από την τράπεζα. Τα λεφτά αυτά τα 10 χιλιάρικα της Σταυρούλας δηλαδή, η συγκάτοικος ήθελε να μου τα δώσει να τα κρατήσω εγώ για να μην τα βρούνε οι αστυνομικοί. Καταλαβαίνετε πως θα έμπλεκα; Μιλούσαμε μέσω ίντερνετ και το είχε προτείνει σε εμένα χωρίς να με έχει δει ποτέ από κοντά.

Μου είπε «έλα σπίτι μου στην οδό Ευβοίας να πάρεις τα χρήματα για να μην τα πάρει η αστυνομία». Αυτά νομίζω, ήταν πολύ πριν αναλάβει το ανθρωποκτονιών. Εγώ δεν ξέρω πολλούς να μοιράζουν λεφτά μέσω ίντερνετ. Είμαι πρόθυμη να καταθέσω στην αστυνομία, θέλω να βρεθεί η αλήθεια».

«Μέσα στις επόμενες μέρες πιστεύω ότι θα υπάρξει ένταλμα σύλληψης»

Ο Στέλιος Σούρλας, δικηγόρος της οικογένειας της Σταυρούλας, μίλησε για τις εξελίξεις της έρευνας της Αστυνομίας και γνωστοποίησε ότι σήμερα κατέθεσε ο βιολογικός πατέρας της αγνοούμενης στην Ασφάλεια της Λάρισας κι έδωσε γενετικό υλικό για λήψη DNA.

Επιπλέον, ο δικηγόρος βλέποντας τη μαρτυρία – «κλειδί» για τα χρήματα που υπήρχαν στον λογαριασμό της Σταυρούλας, υπογράμμισε ότι πρόκειται για μία «σημαντική μαρτυρία».

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Σούρλας έκανε την εξής εκτίμηση για την υπόθεση: «Θεωρώ ότι το κίνητρο είναι και ερωτικό και οικονομικό. Μέσα στις επόμενες μέρες πιστεύω ότι θα υπάρξει ένταλμα σύλληψης».

Σχετικά Άρθρα