Χρυσοχοΐδης για αγρότες στο Σύνταγμα: Θα είναι λογικός αριθμός τρακτέρ – Θα φύγουν μέχρι Τετάρτη μεσημέρι

 Χρυσοχοΐδης για αγρότες στο Σύνταγμα: Θα είναι λογικός αριθμός τρακτέρ – Θα φύγουν μέχρι Τετάρτη μεσημέρι

Για την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα, την κατάληψη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αλλά και για την βόμβα στο υπουργείο Εργασίας, μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Γίνονται συνεννοήσεις ώστε η διαμαρτυρία των αγροτών στην Αθήνα να γίνει με ασφάλεια και τάξη, ανέφερε και σημείωσε ότι οι αγρότες έχουν καταλάβει τις πρωτεύουσες σε όλη την Ευρώπη και δικαιούνται και εδώ να διαδηλώσουν. Το ζήτημα, πρόσθεσε, είναι αυτή η κινητοποίηση να γίνει με ασφάλεια και σχετική ευταξία ώστε να μη διαταραχθεί η τάξη και η κοινωνική ειρήνη στην πόλη.

Ο υπουργός εκτίμησε ότι στο κέντρο της πρωτεύουσας θα βρεθεί λογικός αριθμός τρακτέρ τα οποία θα σταθμεύσουν σε σημεία που θα ορίσει η αστυνομία. Σημείωσε ότι θα υπάρχουν συνεχείς ενημερώσεις της αστυνομίας στους πολίτες ώστε να ελαχιστοποιηθεί η όχληση. Όπως υπογράμμισε μέχρι την Τέταρτη το μεσημέρι τα τρακτέρ θα έχουν αποχωρήσει.

Για την κατάληψη στο ΑΠΘ

Σχετικά με κατάληψη στο Αριστοτέλειο, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Ιδρύματος Παναγιώτης Γκλαβίνης είχε ζητήσει την λήξη της κατάληψης. Υπογράμμισε πως η αστυνομία μετά την επιχείρηση παρέδωσε τα κλειδιά στον κοσμήτορα όπως όφειλε και στη συνέχεια αποχώρησε διότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει στα πανεπιστήμια αστυνομία.

Πρόσθεσε πως έχει ζητήσει εκ νέου ο κοσμήτορας να εκκενωθεί η κατάληψη και έχει υπάρξει και παρέμβαση του εισαγγελέα αναζητώντας ποινικές ευθύνες και η αστυνομία θα κάνει αυτό που πρέπει. Αναφερόμενος στην πανεπιστημιακή αστυνομία, ο κ Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι υπάρχει έλλειμμα από την πλευρά των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και κάλεσε τους πρυτάνεις να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα.

Για την τρομοκρατία

Όσον αφορά την επανεμφάνιση της τρομοκρατίας μετά την έκρηξη στο υπουργείο Εργασίας και την αποστολή του παγιδευμένου φακέλου στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβάται κάποιος να κάνει τη δουλειά του, είμαστε εδώ για την προστασία όλων.

Με αφορμή τις απειλές που κάνουν οι τρομοκράτες που ανέλαβαν την ευθύνη για τη βόμβα στην πρόεδρο εφετών Θεσσαλονίκης, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι αυτός είναι ο τρόπος γραφής των τρομοκρατών, επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους δικαστές, την κοινωνία αλλά κάθε φορά βρίσκονται στη φυλακή. Το θέμα, πρόσθεσε, ο υπουργός είναι να μην έχουμε απώλειες.

Σχετικά Άρθρα