Άρειος Πάγος: Έρευνα για το πως έγινε δίωξη σε θύμα trafficking του αστυνομικού

 Άρειος Πάγος: Έρευνα για το πως έγινε δίωξη σε θύμα trafficking του αστυνομικού

Με παραγγελία της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη ζητά να ερευνηθεί αν και κάτω από ποιες συνθήκες έχει παραπεμφθεί για να δικαστεί η 19χρονη, η οποία υπήρξε θύμα trafficking στην Ηλιούπολη. Η ενέργεια έρχεται σε συνέχεια δημοσιευμάτων που προσδιορίζουν την δίκη στις 26 Φεβρουαρίου για την τότε 19χρονη-θύμα trafficκing.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά η δικογραφία εις βάρος της αφορά το ότι «διαπιστώθηκε να εκδίδεται με αμοιβή, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται στους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους», αλλά την πράξη αυτή την τοποθετεί την περίοδο που η ίδια έχει κριθεί ότι ήταν αιχμάλωτη του αστυνομικού που την εξέδιδε και την κακοποιούσε, κάτι για το οποίο αυτός ήδη έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 5,5 ετών σε πρώτο βαθμό και επίκειται η άμεση εκδίκαση της έφεσής του.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα της πιο πάνω περίπτωσης, παρακαλούμε, αφενός μεν να ερευνήσετε τη βασιμότητα της καταγγελίας και να μας ενημερώσετε άμεσα, ήτοι εντός της σήμερον, αφετέρου δε, σε καταφατική περίπτωση, να προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά το αρμόδιο Δικαστήριο της 26/2/2024».

Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 5,5 ετών κατά συγχώνευση για τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων, της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης και της οπλοκατοχής. Του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου εντόμου βίου και συγχρόνως αποφασίστηκε η χορήγηση ανασταλτικού αποτελέσματος έως την έφεση, με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος.

Σχετικά Άρθρα