Κορινθία: Συνελήφθη ο 45χρονος πατέρας -Στο Παίδων ο 15χρονος γιος -Αναζητούνται τα υπόλοιπα παιδιά

 Κορινθία: Συνελήφθη ο 45χρονος πατέρας -Στο Παίδων ο 15χρονος γιος -Αναζητούνται τα υπόλοιπα παιδιά

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή του 45χρονου πατέρα της οικογένειας των παλαιοχριστιανών που ζει σε λαγούμι στην Κορινθία. Ο 45χρονος συνελήφθη για απείθεια σχετικά με τον νόμο για την υποχρεωτικότητα φοίτησης των παιδιών σε σχολείο.

Την ίδια ώρα, ο 15χρονος γιος του, ο μόνος που εντοπίστηκε κατά την επέμβαση αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών στα λαγούμια, έχει μεταφερθεί για εξετάσεις στο νοσοκομείο «Παίδων». 

Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες σε τρεις περιοχές της χώρας για τον εντοπισμό των υπόλοιπων ανήλικων παιδιών της οικογένειας.

Συγκεκριμένα, οι Αρχές αναζητούν τα παιδιά στην Κόρινθο, στην Άρτα και στη Λαμία. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ερευνάται αν στην Άρτα υπάρχει και άλλη κοινότητα «παλαιοχριστιανών», όπου ενδεχομένως να έχουν μεταβεί τα παιδιά. 

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως μετά την εισαγγελική παρέμβαση για απομάκρυνση των ανήλικων παιδιών των αυτοαποκαλούμενων παλαιοχριστιανών από το λαγούμι και την κατεπείγουσα προανάκριση που διέταξε ο εισαγγελέας χθες, νωρίς το πρωί της Κυριακής (18.02.24) ξεκίνησε στην περιοχή, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αστυνομική επιχείρηση.

Η επέμβαση της αστυνομίας έγινε συνοδεία εισαγγελέα και κοινωνικού λειτουργού.

Σχετικά Άρθρα