Αποκάλυψη:Τι αναφέρει η απόρρητη επιστολή στο Κογκρέσο με τις τουρκικές εγγυήσεις για τα F-16

 Αποκάλυψη:Τι αναφέρει η απόρρητη επιστολή στο Κογκρέσο με τις τουρκικές εγγυήσεις για τα F-16

Σύμφωνα με αποκάλυψη της Καθημερινής στην επιστολή διαβεβαιώσεων που έχει αποστείλει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, στις Επιτροπές Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών περιλαμβάνεται ακόμα και διακοπή του προγράμματος της παροχής αμυντικού υλικού προς την Τουρκία.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαβεβαιώνει ότι θα παρακολουθεί εάν το αμερικανικό πολεμικό υλικό θα χρησιμοποιείται για τους νόμιμους στρατιωτικούς σκοπούς για τους οποίους παρασχέθηκε και όχι για επιθετικές ενέργειες εναντίον άλλων συμμάχων στο ΝΑΤΟ, όπως π.χ. είναι η Ελλάδα.

  • Η Τουρκία έχει αρνηθεί ότι η προμήθεια των F-16 συνοδεύεται από όρους για την ορθή χρήση τους. Το έγγραφο, του οποίου έλαβε γνώση η Καθημερινή, τη διαψεύδει.

Η αποκάλυψη της εφημερίδας ανατρέπει τους ισχυρισμούς των Τούρκων ότι δήθεν δεν έχουν τεθεί όροι για την αγορά των F-16. Η επιστολή του κ. Μπλίνκεν προς τους Αμερικανούς νομοθέτες είναι απόρρητη και δεν θα δημοσιοποιηθεί.

Σχετικά Άρθρα