Μπάμπης Κούτσικος:Έρευνες σε λογαριασμούς του εξωτερικού -Η αρχαιοκαπηλία

 Μπάμπης Κούτσικος:Έρευνες σε λογαριασμούς του εξωτερικού -Η αρχαιοκαπηλία

Οι εξελίξεις που αφορούν στη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου από το Μεσολόγγι είναι ραγδαίες, καθώς οι Αρχές έχουν εστιάσει στους τραπεζικούς λογαριασμούς του 31χρονου στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη «Real News», οι Αρχές θεωρούν πως αυτοί οι τραπεζικοί λογαριασμοί φέρουν στο φως σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση στο Μεσολόγγι εφόσον ο Μπάμπης Κούτσικος είχε καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού, καθώς είχε εργαστεί στην Ιταλία, στη Γερμανία και σε άλλες χώρες εκτός Ε.Ε. όπως στη Βραζιλία και στο Ουζμπεκιστάν.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, από την αστυνομική έρευνα να μπουν στο κάδρο και άλλα πρόσωπα, τα οποία είχαν δοσοληψίες με τον 31χρονο Μπάμπη Κούτσικο από το Μεσολόγγι και έτσι η Δικαιοσύνη θα μπορέσει να διερευνήσει εάν, εκτός από τον κρεοπώλη που έχει προφυλακιστεί, υπάρχουν και άλλα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πάντως, μέχρι στιγμής, από την έρευνα των αστυνομικών Αρχών έχει φανεί ότι στους λογαριασμούς του Μπάμπη Κούτσικου σε ευρωπαϊκές χώρες δεν κατατίθεντο μόνο ο μισθός του από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν, αλλά μέσω αυτών στέλνονταν χρήματα στην Ελλάδα. Μάλιστα, μία από αυτές τις συναλλαγές αφορούσε των 4.000 ευρώ που είχε δανείσει στον ξάδελφο του 51χρονου κρεοπώλη.

Επισημαίνεται ότι ανακτήθηκαν γραπτά μηνύματα από την ΕΛ.ΑΣ. που δείχνουν ότι ο Μπάμπης Κούτσικος από το Μεσολόγγι και ο κατηγορούμενος κρεοπώλης μιλούσαν επί μήνες με τουλάχιστον άλλα τέσσερα άτομα με θέμα την αναζήτηση αρχαίων τάφων, θησαυρών με λίρες και χρυσών αντικειμένων.

«Δεν αποκλείεται να συνδέεται με αρχαιοκαπηλία»

Ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, είχε αναφερθεί την προηγούμενη εβδομάδα στην πορεία ερευνών για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι.

Σημαντικά στοιχεία στην επίλυση του γρίφου θα προσφέρουν τα εγκληματολογικά εργαστήρια, με την άρση του απορρήτου σε συνδυασμό με την εύρεση του όπλου και του κινητού του Μπάμπη Κούτσικου, όπως δήλωσε, μιλώντας στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» του MEGA, ο ιδιωτικός ερευνητής που έχει ασχοληθεί με την έρευνα της υπόθεσης του Μεσολογγίου από την πρώτη στιγμή.

Για τον κατηγορούμενο κρεοπώλη o Γιώργος Τσούκαλης τόνισε ότι έχει κάνει λάθη και έχει πει ψέματα. Μάλιστα, ο ιδιωτικός ερευνητής δεν απέκλεισε η υπόθεση της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου να συνδέεται με αρχαιοκαπηλία, καθώς είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν αποδειχθεί ότι μέσα στην εξίσωση υπάρχει και η αρχαιοκαπηλία». Τέλος, ο Γιώργος Τσούκαλης υπογράμμισε πως «ενδεχομένως να γνωρίζουν και άλλοι για τον φόνο του Μπάμπη, δεν θα μου φαινόταν παράξενο αυτό».

Σχετικά Άρθρα