“Θρίλερ” με την σορό Ναβάλνι -Δεν βρίσκεται εκεί που υπέδειξαν στην οικογένεια

 “Θρίλερ” με την σορό Ναβάλνι -Δεν βρίσκεται εκεί που υπέδειξαν στην οικογένεια

Σε θρίλερ εξελίσσεται το που βρίσκεται η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι, αφού όπως αναφέρει η εκπρόσωπος του δεν είναι στο Σαλέχαρντ, όπως είχε ενημερωθεί. Οι αρχές είχαν ενημερώσει πως η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι έχει μεταφερθεί στο μοναδικό νεκροτομείο της Σαλέχαρντ, της πόλης που βρίσκεται εγγύτερα στην φυλακή όπου πέθανε.

Η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, η Κίρα Γιάρμις ωστόσο έγραψε στο Χ ότι ένας δικηγόρος του και η μητέρα του, η Λιουντμίλα Ναβάλναγια, έφτασαν στο νεκροτομείο όπου τους παρέπεμψαν οι σωφρονιστικές αρχές. Όμως το νεκροτομείο ήταν κλειστό, παρότι από τη φυλακή τους διαβεβαίωναν ότι λειτουργούσε και ότι η σορός ήταν εκεί.

Ο δικηγόρος τηλεφώνησε στο νούμερο που ήταν αναρτημένο στην πόρτα. Του απάντησαν ότι ήταν ο έβδομος που καλούσε σήμερα και ότι «η σορός του Αλεξέι δεν ήταν στο νεκροτομείο», πρόσθεσε.

110 συλλήψεις στη Ρωσία πολίτων που συγκεντρώθηκαν σε διάφορα σημεία για τον Ναβάλνι

Τουλάχιστον 110 πολίτες που συγκεντρώθηκαν σε διάφορα σημεία ρωσικών πόλεων για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος πέθανε εχθές υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες σε φυλακή της Αρκτικής, συνελήφθησαν μέσα στο τελευταίο 24ωρο από τις ρωσικές Αρχές, καταγγέλλει σήμερα οργάνωση προάσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Sky News, Ρώσοι πολίτες σε διάφορες πόλεις – συμπεριλαμβανομένης της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης, – δημιούργησαν στους δρόμους αυτοσχέδια μνημεία για τον επικριτή της Μόσχας, ή συγκεντρώθηκαν σε άλλα κεντρικά σημεία για να αφήσουν λουλούδια και πλακάτ, τα οποία στη συνέχεια αφαιρέθηκαν από αστυνομικούς.

Αν και η τοπική αστυνομία δεν έχει δώσει επίσημα στοιχεία για τους ανθρώπους που συνελήφθησαν, εισαγγελείς στη Ρωσία απηύθυναν εχθές προειδοποίηση προς τους πολίτες να απέχουν από μαζικές διαδηλώσεις στη Μόσχα.

Το Sky News αναφέρει ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι και δημοσιογράφοι που βρίσκονταν κοντά σε ένα μνημείο για να καταγράψουν τον παλμό μετά τον ξαφνικό θάνατο του αντιφρονούντα και επικριτή της Μόσχας, για τον οποίο πολλοί θεωρούν υπεύθυνο τον Πούτιν.

Σχετικά Άρθρα