Στυλιανίδης: Η ΝΔ μετατοπίστηκε αξιακά και ιδεολογικά προς τα αριστερά -Ενδεχομένως να της στοιχίσει

 Στυλιανίδης: Η ΝΔ μετατοπίστηκε αξιακά και ιδεολογικά προς τα αριστερά -Ενδεχομένως να της στοιχίσει

Αιχμές για αξιακή στροφή της ΝΔ άφησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης με αφορμή το νόμο πλέον για τα ομόφυλα ζευγάρια. Μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5fm για την απόφαση του να καταψηφίσει ο βουλευτής τόνισε πως προσέγγισε το θέμα νομικά και πολιτικά αποφεύγοντας συνειδητά κάθε θρησκειολογική ανάλυση.

Αναφερόμενος ειδικά στην εθνική διάσταση του ζητήματος είπε πως «είμαστε μία χώρα η οποία έχει έντονο δημογραφικό ζήτημα και αυτό που είπα θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα κύρια, είναι η τρίτεκνη και η πολύτεκνη οικογένεια. Πώς θα στηριχθούν και πώς θα ενθαρρύνουμε τις γεννήσεις. Γιατί στο θέμα τον τεκνοθεσιών ή υιοθεσιών βεβαίως υπάρχουν εκκρεμότητες, υπάρχουν παιδιά που είναι σε ιδρύματα, αλλά είναι περίπου το 1/10 των αιτήσεων που υπάρχουν από ετερόφυλα ζευγάρια κι αυτό το δικαίωμα ήταν λυμένο ως ατομικό δικαίωμα», σημείωσε.

Το νομοσχέδιο κατά τον βουλευτή έχει και σημαντική πολιτική διάσταση, καθώς με την ψήφιση του «θεωρώ ότι η ΝΔ μετατοπίστηκε αξιακά και ιδεολογικά προς τα αριστερά και αυτό το πράγμα ενδεχομένως της στοιχίζει στην κοινωνική της βάση, διότι πάντοτε τα ιδανικά και τα προτάγματα αυτού του χώρου, ήταν προτάγματα που την οικογένεια την είχαν πάντοτε πάρα πολύ ψηλά αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ως θεμέλιο της κοινωνίας και του έθνους σε δύσκολες περιόδους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Περαιτέρω κατά τον βουλευτή οι έννοιες της μάνας και του πατέρα είναι αναντικατάστατες και ταυτίζονται με «ό,τι καλύτερο έχει επιτύχει το ανθρώπινο γένος, δηλαδή τη αγαπημένη παραδοσιακή οικογένεια ως θεμέλιο της συντεταγμένης ανθρώπινης κοινωνίας». Για τους παραπάνω λόγους και κι έχοντας προβάλλει τις ενστάσεις τους αποφάσισε να καταψηφίσει το νομοσχέδιο που στήριξε η πλειοψηφία των συναδέρφων του στη Βουλή.

Σχετικά Άρθρα