Κορινθία: Νέα παρέμβαση εισαγγελέα – Ζητά τη διερεύνηση συνθηκών διαβίωσης των παιδιών

 Κορινθία: Νέα παρέμβαση εισαγγελέα – Ζητά τη διερεύνηση συνθηκών διαβίωσης των παιδιών

Νέα κατεπείγουσα προανάκριση διέταξε ο εισαγγελέας στο πρωτοδικείο Κορίνθου για την υπόθεση των Παλαιοχριστιανών στην Κορινθία καθώς ζητά να διερευνηθεί ο ακριβής αριθμός των ανήλικων παιδιών που μένουν στις σπηλιές και οι συνθήκες διαβίωσής τους. Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, αστυνομικοί κατόπιν εισαγγελικής εντολής, απομάκρυναν τα παιδιά από το κοινόβιο-λαγούμι.

Tα παιδιά, ηλικίας 15, 13 και έξι χρονών, καθώς και ένα βρέφος, είχαν μεταφερθεί στο σπίτι της 25χρονης κόρης του 45χρονου από τον πρώτο του γάμο. Το βρέφος ανήκει στην 22χρονη κόρη του ζευγαριού, ωστόσο παραμένει άγνωστο ποιος είναι ο πατέρας του αφού ουδείς τον έχει υποδείξει.

Πλέον η Πρόνοια, ο εισαγγελέας ανηλίκων και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, θα δουν τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών και θα αποφασιστεί εκ νέου το ποιες θα είναι οι εξελίξεις.

Τα μέλη της οικογένειας αυτής στην Κορινθία δηλώνουν «Ρωμιοί Παλαιοχριστιανοί που αρνούνται την τεχνολογική πρόοδο», δεν έχουν καμία σχέση με τον αστικό τρόπο ζωής και πιστεύουν στην εναλλακτική ιατρική, στους εναλλακτικούς τρόπους ενέργειας και τροφής.

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες, τέσσερα μέλη της οικογένειας συνελήφθησαν για εμπρησμό αγροτικού αυτοκινήτου. Κυνηγός υπέβαλε μήνυση κατά του πατέρα της οικογένειας για επίθεση. Είχε προηγηθεί άγριος τσακωμός στον οποίο χρησιμοποιήθηκε και όπλο χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας με τη συμβολή ΕΚΑΜ από την Αθήνα έφθασαν στο σημείο για να δουν τι έχει συμβεί. Δέχθηκαν επίθεση από την οικογένεια με ξύλα και όπλα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού. Στο σπίτι – λαγούμι βρέθηκαν ένα αεροβόλο όπλο, 102 σφαίρες κυνηγετικού όπλου, επτά αυτοσχέδια τόξα, 20 βέλη, τέσσερα μαχαίρια, ένα αυτοσχέδιο πολεμικό τυφέκιο και ένα τσεκούρι.

«Δεν υποχρεωμένος να στέλνω τα παιδιά στο σχολείο»

Ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, απαντώντας στις κατηγορίες που του αποδίδονται, ανέφερε το Σάββατο (17/02) ότι «μπορώ και εγώ να κατηγορήσω τον οποιονδήποτε για οτιδήποτε», ενώ σημειώνεται πως τα παιδιά του δεν πηγαίνουν στο σχολείο και ο ίδιος στο παρελθόν έχει απειλήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικούς.

Ερωτώμενος για ποιον λόγο ζει με την οικογένειά του σε αυτές τις συνθήκες, ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης σημείωσε στην εκπομπή «Στούντιο με θέα» του ΑΝΤ1: «Όσοι παραξενεύονται, φαρισαΐζονται. Είχα έξι παιδιά στην Αθήνα που ζούσα και έπρεπε να ταΐσω οκτώ στόματα με 1.000 ευρώ, δεν μου έφταναν. Μένω πλέον εδώ και δεν είναι μόνο το οικονομικό είναι και το πρακτικό κομμάτι». Σε ερώτηση γιατί δεν πηγαίνουν τα παιδιά του στο σχολείο, απάντησε: «Υποτίθεται είναι δωρεάν η Παιδεία. Στην πραγματικότητα δεν είναι δωρεάν. Το ξέρει και η κουτσή Μαρία ότι δεν είναι δωρεάν».

Για την ζωή του τα τελευταία χρόνια στην Κορινθία στο κτήμα που έχει αγοράσει, ο ίδιος είπε: «Καταλήγει ο άλλος να είναι ένας ζητιάνος, έχουμε υπογεννητικότητα έλεγαν και εγώ τους πίστεψα. Τώρα που έχω έρθει εδώ, βγάζω τα δικά μου προϊόντα, έχω το γάλα μου και δεν είμαι ζητιάνος μπορώ να ταΐσω τα παιδιά μου, τέσσερα χρόνια ζω εδώ».

Σχετικά με το ότι είναι παράνομο να μην πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο, ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης δήλωσε: «Ό,τι είναι νόμιμο, δεν είναι και ηθικό. Κάθε Έλληνας δικαιούται να έχει το δικό του σπίτι. Δεν πρέπει να βλέπουμε επιλεκτικά. Θεωρείται κανονικό όταν ήμουν στην Αθήνα να μου δίνουν για τη στέγαση 200 ευρώ; Η αξιοπρέπεια στον άνθρωπο είναι να διατηρεί τα πιστεύω του. Δεν υποχρεούμαι να στείλω τα παιδιά μου στο σχολείο. Το πανελλήνιο έχει να ασχοληθεί με σημαντικότερα προβλήματα».

Τέλος, αναφορικά με το κρύο που μπορεί να έχει στο λαγούμι, ο ίδιος απάντησε: «Δεν είναι δυσκολότερο από τα Τρίκαλα, που είναι σε μεγαλύτερο υψόμετρο. Όχι, δεν έχει κρύο γι’ αυτό το φτιάξαμε έτσι, το χώμα έχει την μεγαλύτερη μόνωση».

Σχετικά Άρθρα