Φάμελλος: Τα όργανα του κόμματος θα αποφασίσουν για Πολάκη-Κασιμάτη – Δεν υπάρχει θέμα διαγραφής

 Φάμελλος: Τα όργανα του κόμματος θα αποφασίσουν για Πολάκη-Κασιμάτη – Δεν υπάρχει θέμα διαγραφής

Η κυβέρνηση κάνει παρέμβαση για να βοηθήσει τα κολλέγια για να κερδοσκοπήσουν κάποιοι στη παιδεία, επεσήμανε μιλώντας στο ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος. Όπως είπε ο Σωκράτης Φάμελλος το Νομοσχέδιο συνιστά μια εξόφθαλμη παραβίαση του Συντάγματος, ενώ τόνισε πως μόνο όσοι έχουν λεφτά θα έχουν δικαίωμα στην πρόοδο.

Σε ότι αφορά το Νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο που υπερψηφίστηκε στη Βουλή και είναι Νόμος του Κράτους, ο κ. Φάμελλος επεσήμανε πως η ΝΔ δεν θα μπορούσε να περάσει μόνη της το Ν/Σ καθώς 52 βουλευτές αντιτάχθηκαν στον κ. Μητσοτάκη.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να κάνει ένα Νομοσχέδιο με μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα, αλλά αρνήθηκαν 52 βουλευτές, μεταξύ των οποίων και 4 υπουργοί. Είναι τεράστιο το πολιτικό πρόβλημα που έχει το κυβερνών κόμμα, ανέφερε ο κ. Φάμελλος. Αναρωτήθηκε δε γιατί κρατάει ακραίες φωνές μέσα στο κόμμα ο κ. Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς για το θέμα με την αποχή του κ. Πολάκη και του κ. Όθωνα Ηλιόπουλου, αλλά και το παρών της Νίνας Κασιμάτη, είπε πως με τον κ. Ηλιόπουλο δεν υπάρχει θέμα, έκανε δήλωση από τις ΗΠΑ που βρίσκονταν για επαγγελματικούς λόγους ότι στηρίζει το Νομοσχέδιο.

Αναφορικά με τον κ. Πολάκη, αλλά και την κ. Κασιμάτη, είπε πως δεν διοικεί η Αντιπολίτευση. Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε κάποιο νομοσχέδιο για ψήφιση και απείχε ο κ. Πολάκης. Ο κ. Πολάκης απείχε από Νομοσχέδιο που κατέθεσε προς ψήφιση η Κυβέρνηση. Τόνισε πως η ηγεσία και τα όργανα του κόμματος θα αποφασίσουν πως θα τοποθετηθούν για τον κ. Πολάκη αλλά και την κ. Κασιμάτη. Όπως είπε το θέμα θα το δούμε στα όργανα. Ο κ. Φάμελλος πρόσθεσε πως είχαμε μια απόφαση, αλλά με την απόφαση δεν συμφώνησαν ο κ. Πολάκης και η κ. Κασιμάτη. Δεν είναι θέμα διαγραφής, είπε ο κ. Φάμελλος, θα το δούμε στα όργανα και πρόσθεσε πως και ο κ. Πολάκης και η κ. Κασιμάτη ήταν στη συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με Πανεπιστημιακούς και φορείς για το θέμα του Ν/Σ για τα Πανεπιστήμια, την επομένη της ψηφοφορίας στη Βουλή.

Αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις ο κ. Φάμελλος σημείωσε πως τις κινητοποιήσεις και την ένταση δεν τα δημιούργησαν οι αγρότες που θέλουν να επιβιώσουν αλλά η πολιτική της Κυβέρνησης. Αναφορικά με το αν στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την κάθοδο των αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα είπε πως είμαστε υπέρ των διεκδικητικών αιτημάτων και στη διεκδίκηση λύσεων των αιτημάτων. Πρόσθεσε πως στην Θεσσαλονίκη στην Agrotica υπήρχαν περίπου 300 τρακτέρ μέσα στην πόλη και επίσημοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα.

Σε ότι αφορά το θέμα της ακρίβειας είπε πως θα ξετυλιχθεί η καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ που θα έχει ως σύνθημα τον περιορισμό των κερδών των λίγων και καλύτερες συνθήκες για τους πολλούς.

Σχετικά Άρθρα