“Διμέτωπος” Κασσελάκη με ΝΔ και Ανδρουλάκη-Οι βολές και η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

 “Διμέτωπος” Κασσελάκη με ΝΔ και Ανδρουλάκη-Οι βολές και η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Μπορεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι πολιτικές της να είναι καθημερινά στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ξεχνά το ΠΑΣΟΚ. καθώς η διαμάχη στο χώρο της κεντροαριστεράς καλά κρατεί με διακύβευμα τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Σχεδόν όλες ο δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος δείχνουν το ΠΑΣΟΚ να εδραιώνεται στη δεύτερη θέση με τη διαφορά να είναι στα όρια του στατιστικού λάθους με τον ΣΥΡΙΖΑ και γι΄αυτό το λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν χάνει ευκαιρία να βάλει να ασκεί κριτική στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Τελευταίο παράδειγμα ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών με αφορμή το γεγονός ότι το 1/3 της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε το νομοσχέδιο. “Η αγάπη νίκησε την οπισθοδρόμηση” έγραψε στο λογαριασμό του στο X (twitter) o κ. Κασσελάκης, τόνισε ωστόσο “Το χθεσινό άλμα για την ελληνική κοινωνία είναι μια νίκη για όλους μας, έχει όμως τη δική του αριθμητική: Το 32% των βουλευτών της ΝΔ διάλεξε «όχι» στην ισότητα ή αποχή. Το 34% των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ διάλεξε «όχι» στην ισότητα ή αποχή.”

  • “Το… προοδευτικό ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε σε συντήρηση τη ΝΔ” σχολίασε και πρόσθεσε “Γι’ αυτό οι προοδευτικοί πολίτες έχουν έναν δρόμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι περήφανος που σηκώνει στις πλάτες του τις προσδοκίες και τα όνειρα χιλιάδων συνανθρώπων μας για ισότητα σε μια σύγχρονη κοινωνία.”.

“Το ΠΑΣΟΚ είναι ήδη στις μετρήσεις αξιωματική αντιπολίτευση, κάτι που θα επιβεβαιωθεί στις ευρωεκλογές” δήλωσε από το Ηράκλειο σε εκδήλωση της νομαρχιακής επιτροπής Ηρακλείου Κρήτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και σχολίασε την τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια λέγοντας χαρακτηριστικά “ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ότι δεν θέλει τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά. Αλλά όταν είχε έρθει στην Ελλάδα, έλεγε ότι ήταν υπέρ των ιδιωτικών! Άλλαξε άποψη μέσα σε μερικούς μήνες!”. Εμείς πρόσθεσε “μιλάμε αξιακά και συγκεκριμένα γιατί ο λόγος μας δεν έχει στόχο να χαϊδέψουμε αυτιά ή να υφαρπάξουμε την ψήφο των πολιτών. Ο λόγος μας είναι προγραμματικός με ζητούμενο να μας εμπιστευθεί ξανά η κοινωνία. Να γίνει η δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ, η παράταξη που θα αναγεννήσει και θα δώσει προοπτική σε όλες τις γενιές για κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια”.

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο για ταμ κρατικά πανεπιστήμια βρίσκεται ήδη σε δημόσια διαβούλευση και στην ανοιχτή διαβούλευση χθες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με φορείς της παιδείας και των επιμελητηρίων (ΤΕΕ, Οικονομικό), Ένωση Συνταγματολόγων   ο Στέφανος Κασσελάκης εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση κόμματος στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης και ταθηκε υπερ της ενίσχυσης των δημοσίων πανεπιστημίων

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε μία πρώτη δέσμη μέτρων που θα αρχίσει να ανατρέπει την σημερινή εικόνα στα πανεπιστήμια και συγκεκριμένα:

  • Τον διπλασιασμό του αριθμού καθηγητών σε βάθος τριετίας ώστε να είμαστε κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο ως προς την αναλογία καθηγητών προς φοιτητές.
  • Τον διπλασιασμό της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια

Στα εσωκομματικά  η αποχή του Παύλου Πολάκη στη ψηφοφορία για το γάμο των ομοφύλων “σκιάζει” το αφήγημα της Κουμουνδούρου ότι χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο δεν θα πέρναγε και τα σενάρια που εξετάζονται είναι ο κ. Κασσελάκης να κάνει πίσω από τα όσα είπε περί κυρώσεων για τους διαφωνούντες, ωστόσο θα υπάρξει κύμα αντιδράσεων και το δεύτερο και πιθανότερο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του ως Συντονιστή των Τομεαρχών της ΚΟ. Θέμα διαγραφής από την ΚΟ δεν υπάρχει και όλες οι κινήσεις που θα γίνουν θα λάβουν σοβαρά υπόψη τους και το Συνέδριο που πραγματοποιείται στις 23-24-25 Φεβρουαρίου.

ΕΞάλλου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα θα επισκεφθεί το Λονδίνο, προσκεκλημένος του Πανεπιστημίου London School of Economics and Political Science (LSE)  σε εκδήλωση που συνδιοργανώνεται με το Hellenic Obdervatory.  Η εκδήλωση έχει τίτλο “Η σύγχρονη Αριστερά για μία προοδευτική διακυβέρνηση» και θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 (20:30 ώρα Ελλάδας) στο LSE.

Στα πλαίσια της επίσκεψης του ο κ. Κασσελάκης θα πραγματοποιήσει:

– Αύριο Κυριακή  στις 16:00 (18:00 ώρα Ελλάδας) συνάντηση με απόδημους Έλληνες (νέους επαγγελματίες, μέλη οργανώσεων αποδήμων, μέλη και φίλους της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Η.Β) στην pub «The Perseverance».

Τη Δευτέρα στις:

– 12:30 (14:30 ώρα Ελλάδας) γεύμα εργασίας με επενδυτικούς και επιχειρηματικούς φορείς.

– 15:00 (17:00 ώρα Ελλάδας) συνάντηση με Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου.

– 16:00 (18:00 ώρα Ελλάδας) συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Ἀρχιεπίσκοπο Θυατείρων καί Μεγάλης Βρετανίας, υπέρτιμο και έξαρχο Δυτικής Ευρώπης και Ιρλανδίας, κ. Νικήτα.

– 18:30 (20:30 ώρα Ελλάδας) ομιλία στην εκδήλωση του London School of Economics.

Σχετικά Άρθρα