Όθωνας Ηλιόπουλος για γάμο ομοφύλων: Απουσίαζα από την ψηφοφορία λόγω προσωπικού κωλύματος

 Όθωνας Ηλιόπουλος για γάμο ομοφύλων: Απουσίαζα από την ψηφοφορία λόγω προσωπικού κωλύματος

Σε προσωπικό κώλυμα που προέκυψε την τελευταία στιγμή οφείλεται η απουσία του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Όθωνα Ηλιόπουλου από την ψηφοφορία για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, αναφέρει ο ίδιος. Στηρίζει απερίφραστα το νομοσχέδιο.

Όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή του, στηρίζει απερίφραστα το νομοσχέδιο και χαιρετίζει την ψήφισή του από την Βουλή «ως βήμα προόδου σε μια ανοιχτή και ισόνομη πολιτεία».

Η δήλωση του Όθωνα Ηλιόπουλου:

Ως βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνω την απερίφραστη υποστήριξή μου στο νομοσχέδιο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις» που αποτελεί πλέον και νόμο του κράτους που ανταποκρίνεται σε στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των συμπολιτών μας και προάγει την ισότητα σε μία ανοιχτή και ανθρώπινη κοινωνία.

Η απουσία μου από την χθεσινή ονομαστική ψηφοφορία οφείλεται σε προσωπικό κώλυμα που δυστυχώς ανέκυψε την τελευταία στιγμή.

Χαιρετίζω την απόφαση της Βουλής των Ελλήνων ως βήμα προόδου σε μια ανοιχτή και ισόνομη πολιτεία.

Ο αγώνας μας για τα κοινωνικά δικαιώματα και για ένα κοινωνικό κράτος δικαίου με ελεύθερη κρατική παιδεία, εθνικό σύστημα υγείας και στήριξη των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας μας είναι καθήκον του προοδευτικού κόσμου και θα συνεχιστεί χωρίς συμβιβασμούς.

Σχετικά Άρθρα