Ομόφυλα ζευγάρια/Αιχμές ΝΔ σε ΠΑΣΟΚ: “Είχε μικρότερο ποσοστό από εμάς στα “ναι” -Η δηκτική απάντηση της Χαρ. Τρικούπη

 Ομόφυλα ζευγάρια/Αιχμές ΝΔ σε ΠΑΣΟΚ: “Είχε μικρότερο ποσοστό από εμάς στα “ναι” -Η δηκτική απάντηση της Χαρ. Τρικούπη

Μια κόντρα από τα παλιά ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ προκάλεσε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, με τα δύο κόμματα να ανταλλάσουν εκατέρωθεν αιχμές.

Πηγές της Πειραιώς σχολίασαν πως από τη ΝΔ ψήφισε το 68% των βουλευτών και από το ΠΑΣΟΚ μόλις το 66% για να προσθέσουν σκωπτικά: «Το ΠΑΣΟΚ, που διεκδικεί τα πρωτεία στο μεταρρυθμιστικό κέντρο είχε μικρότερο ποσοστό στα «ναι» από τη ΝΔ».

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, απάντησαν στα σχόλια των κυβερνητικών διαρροών αναφέροντας ότι «όποια επιχείρηση εκ μέρους της ΝΔ για αριθμητικές συγκρίσεις είναι ανεδαφική και τουλάχιστον πολιτικά άστοχη, όταν το 1/3 της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ δεν υπερψήφισε το νομοσχέδιο που εισηγήθηκε η κυβέρνηση της».

Οι κύκλοι του ΠΑΣΟΚ προσθέτουν πως «είναι χαρακτηριστικό ότι 20 βουλευτές καταψήφισαν με πρώτο τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος παρουσίασε μάλιστα διακριτή πλατφόρμα, 31 βουλευτές της ΝΔ απείχαν και ο υπουργός Επικρατείας Μ. Βορίδης χαρακτήρισε το κυβερνητικό νομοσχέδιο αντισυνταγματικό. Αυτή η μεγάλη θεσμική αλλαγή δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη θετική ψήφο του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς από τη συμπολίτευση στήριξαν το νομοσχέδιο μόλις 107 βουλευτές».

Σχετικά Άρθρα