“Όχι” Χρυσοχοΐδη για την κάθοδο των αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα-Μόνο με λεωφορεία, ΙΧ

 “Όχι” Χρυσοχοΐδη για την κάθοδο των αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα-Μόνο με λεωφορεία, ΙΧ

«Όχι» απάντησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην κάθοδο αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα, ενώ συναίνεσε σε κάθοδο με ΙΧ και λεωφορεία. Ωστόσο, οι αγρότες επιμένουν να κατέβουν με τρακτέρ. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε -κατόπιν αιτήματός τους- με αγρότες στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών τού μετέφεραν το αίτημά τους να κατέβουν την επόμενη Τρίτη με τρακτέρ στην Αθήνα. Η απάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης ήταν αρνητική λέγοντάς τους κατά πληροφορίες ότι δεν συναινεί η κυβέρνηση με αυτό.

Η κάθοδος στην Αθήνα μπορεί να γίνει με ΙΧ και λεωφορεία φέρεται να τους είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια «κλείδωσε» η απόφαση για συλλαλητήριο στην Αθήνα την προσεχή Τρίτη στις 18.30, με την 15μελη επιτροπή να στέλνει πανελλαδικά το μήνυμα για κλιμάκωση του αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

  • Την ίδια ώρα, νέο αγροτικό συλλαλητήριο διοργανώθηκε στην Αγιά της Λάρισας. Επίσης, τον αποκλεισμό του τελωνείου της «Νίκης» στη Φλώρινα στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία, για όλα τα φορτηγά μέχρι τις 3 μ.μ. προχώρησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής.

«Οι αγρότες μας, που βρίσκονται στους δρόμους, θα ήταν χρήσιμο να συνεκτιμήσουν ότι ο δρόμος της κατανόησης, που οδηγεί στην επίλυση των προβλημάτων τους, είναι ανοικτός. Τον δρόμο αυτό τον κρατά ορθάνοικτο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη εγγύηση για τον αγώνα που κάνουν», είπε από το Ηράκλειο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.

Στην Αγιά της Λάρισας τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα έχουν κατακλύσει το κέντρο της κωμόπολης, ενώ το πλαίσιο των αιτημάτων της συγκέντρωσης πέραν των κεντρικών αιτημάτων για μείωση του κόστους παραγωγής κ.α. περιλαμβάνει το θέμα των αποζημιώσεων των μηλοπαραγωγών της περιοχής από τον Daniel, την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ σε ό,τι αφορά στις καστανοκαλλιέργειες, την αντιμετώπιση του φαινομένου των ελληνοποιήσεων μήλων από άλλες χώρες κ.α.

Αγρότες στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην ΖΕΠ Κοζάνης επιτρέπουν την είσοδο εργαζομένων και πολιτών.

Οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας στο σύνολο τους θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ενισχύοντας την παρουσία τους στα τελωνεία Καστοριάς και Νίκης στη Φλώρινα με αποσπασματικούς αποκλεισμούς, αλλά και στο κτίριο της Περιφέρειας ετοιμάζοντας την κάθοδο τους και τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Στο πλευρό των αγροτών πολλές επαγγελματικές ομάδες αλλά και οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημοσίας χρήσης της περιοχής Σερβίων που έχουν παρατάξει περισσότερα από 70 οχήματα.

  • Τέλος, επιμένουν στα αίτηματά τους οι αγρότες της Ηπείρου και καλούν την κυβέρνηση να δώσει τις ενδεδειγμένες λύσεις προκειμένου να συνεχίσουν να καλλιεργούν τα χωράφια τους.

Μετά τη διαμαρτυρία στην Εφορία Ιωαννίνων, την περασμένη Δευτέρα, και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι αγρότες της Θεσπρωτίας έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους στην Εγνατία Οδό.

Καθημερινά κλείνουν για ένα δίωρο το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, πιέζοντας την κυβέρνηση, ενώ διαρκή συμπαράσταση παρέχουν και οι αγρότες των Ιωαννίνων. Επί ποδός βρίσκονται και οι αγρότες της Άρτας, οι οποίοι όπως τόνισε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, ο Βαγγέλης Μπέτσας, «θα μείνουν στους δρόμους μέχρι η κυβέρνηση να κατανοήσει τα σοβαρά προβλήματα του αγροτικού κόσμου και να δώσεις λύσεις».

Σχετικά Άρθρα